Werd Michael de Jong ooit nog in het vakje ‘blues’ geprangd, de Nederlander transformeert hoe langer hoe meer tot een folkzanger met diepe roots à la Bob Dylan. …

Peter Van Dyck

Park Bench Serenade (Munich) In concert: op 2/10 in de AB-Club in Brussel.

Werd Michael de Jong ooit nog in het vakje ‘blues’ geprangd, de Nederlander transformeert hoe langer hoe meer tot een folkzanger met diepe roots à la Bob Dylan. Park Bench Serenade is grotendeels akoestisch en zachtglooiend. Het is vooral ’s mans voordracht _ met dat volstrekt unieke keelgeluid _ die reliëf brengt in haast eindeloos voorttsjokkende tracks als Flavour Of The Month en de titelsong. Enkel op Juliet On The Boulevard, met Jon Dee Graham op elektrische gitaar, wordt naar een hogere versnelling geschakeld. Groot is het contrast in het duet Waiting For The Rainbow tussen de huilende wolf (die de Jong is) en de nachtegaal Leeann Atherton. Dit is al de zesde cd in evenveel jaren waarop de zanger zijn demonen uitdrijft. Hij keert ongegeneerd zijn hart binnenstebuiten, zonder dat je je als luisteraar een voyeur gaat voelen. Hij heeft geworsteld met drugsproblemen en verloren liefdes, is enkele keren in de gevangenis beland, en trekt uit dat woelige leven lessen. Tot u spreekt een wijs man. Een man waarin een vuur brandt.

In concert: op 21/10 in Hof ter Lo in Antwerpen.

(Bart Cornand)

Op Timbalands komende album Indecent Proposal _ uit in november _ zal een duet staan tussen Beck en de onlangs verongelukte Aaliyah. Timbaland ziet het nummer I’m Music als een postuum eerbetoon aan Aaliyah. ‘Het is de beste song die ik ooit maakte’, zegt de R&B- producer. — Een rist sterren, onder wie Bono, Britney Spears, Fred Durst, Wyclef Jean, Mary J Blige en Missy Elliott heeft een cover van Marvin Gaye’s What’s Going On opgenomen. De opbrengsten van de single zullen aangewend worden om de Aids-problematiek in Afrika aan te pakken. — Paul McCartney brengt op 12 november een nieuwe solo-album op de markt, Driving Rain getiteld. De plaat werd in twee weken tijd in Los Angeles opgenomen. — Op 6 november ligt de dubbele dvd Bruce Springsteen & The E Street Band _ Live In New York City in de winkel. Er staan meer songs op dan op de eerder verschenen cd-versie. Bovendien is er een film van 15 minuten op te zien met nooit eerder vertoonde concert- en repetitiebeelden. — Op dezelfde dag verschijnt een hommage-plaat aan The Kinks. Onder meer Mark Lanegan, Mudhoney, The Minus 5 en Posies zanger/gitarist Jon Auer hebben hun tanden gezet in het oeuvre van de Britse rockers. — Rapper LL Cool J zal de hoofdrol vertolken in Mindhunters, een nieuwe thriller over de FBI van regisseur Renny Harlin. Het duo werkte in ’99 al samen in Deep Blue Sea. De opnamen zullen in november in Nederland starten.

Twee festivals in het centrum van Antwerpen: BoulevART op 29/9 in de binnentuin van het Rubenshuis met Buscemi, Bart-Amand, Boenox, Chitlin’ Fooks en de DJ’s Romeo en Deep Danny en Tres Electric op 6/10 in de Bourlaschouwburg met Zoot Woman, Funkstörung, Gore Slut, Sinner DC en de DJ’s Chris De Luca en Paul Chambers. Tickets: [{phone}]0900-00 600. — De stad Bergen organiseert op 12/10 de 14de Beatles Day met concerten van talloze Beatles-covergroepen, Les 100 Guitares en de jazz-special Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band met o.a. David Linx. Tickets: BSC157-C45BS39 59 39. — Komen naar de AB-Club in Brussel: Shriekback en Spine Grinder (als verjaardagsfeestje van Luc Van Acker) op 6/10, banjovirtuoos Bela Fleck op 6/11 en El Fish & Roland op 30/11. Tickets: [{phone}]02-548 24 24. — In de grote zaal van de Ancienne Belgique in Brussel: Pieter Embrechts & Blazers Zonder Bläzers (première najaarstournee Zeer Interessant Wat U Niet Zegt. Ja. Ja.) op 3/10, David Eugene Edwards ( 16 Horsepower) op het Crossing Borders festival op 28/10, de Portugese world-jazz zangeres Maria Joao & Mumadji op 26/11 en de mafia-liederen van Il Canto Di Malavita op 6/12. Tickets: [{phone}]02-548 24 24.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content