‘The jury is proud to award the Palme d’Or for the best film of Cannes to… Fahrenheit 9/11.’ Quentin, joeng toch! Wong Kar-wai negeren, we willen het nog door de vingers zien, maar de (cinematografisch) zwakste film uit de competitie met de Gouden Palm naar huis sturen? * De omstreden documentaire van Michael Moore krijgt de langste staande ovatie uit de geschiedenis van het festival. De versies lopen enigszins uiteen, kennelijk was iedereen die dag zijn horloge vergeten. Wij houden het op twintig minuten. * Goed, natuurlijk heeft Michael Moore groot gelijk om George W. Bush een onnozelaar te noemen of Britney Spears voor onnozel wicht uit te schelden, maar Junior eet tegenwoordig alleen nog maar frietjes met kerrieketchup en Pinkey pakte uit met Toxic, zonder meer het beste popnummer van het jaar. * De korte animatiefilm Flatlife van Jonas Geirnaert krijgt in Cannes de prijs van de jury. We hebben toch gezegd dat het goed gaat met de Vlaamse film! * Clive Owen wordt de volgende James Bond, als het van hemzelf afhangt. * Licht in de duisternis:La Mala Educación (Pedro Almodóvar), Spring Summer Fall Winter… and Spring (Kim Ki-duk), Shara (Naomi Kawase).

Pete Doherty van The Libertines begint aan de eerste van drie mislukte pogingen in het afkickcentrum. * Courtney Love huwt 21 koppels als nieuwbakken priesteres van de Universal Live Church in Lake Tahoe, Nevada. * Sarah Bettens gaat solo met Go. Het resultaat mist, euh, ballen. * Ice-T belooft het rapalbum van David Hasselhoff te gaan producen. * Lenny Kravitz laat zijn haar ontkroezen en maakt met Baptism zijn beste plaat sinds Let Love Rule. * Arno draait de clip van het jaar met Chic et pas cher, de eerste single uit French Bazaar. * So-called zangeres Alanis Morisette bezingt op een so-called rotplaat de so-called chaos in haar leven. * Morrissey verbreekt na zeven jaar het zwijgen met You Are the Quarry. * In onze iPod: A Grand Don’t Come for Free (The Streets), Bows + Arrows (The Walkmen), Live 1964 (Bob Dylan).

Lynn Wesenbeek gaat weg bij Telefacts en wordt anker van Het Nieuws. * VTM strikes gold met Boer zkt. Vrouw, waarin Dina Tersago enkele eenzame boeren aan een mogelijke partner helpt. De reeks, met verrassend weinig miljaardes en dedju’s, slaat aan en de finale eind mei wordt voor de commerciële zender zelfs het meest bekeken programma van het jaar. * Voor de boeren zelf is het succes minder, want alle koppeltjes gaan al vlug weer uit elkaar. * In de VS valt het doek over twee van de beste en populairste sitcoms van de laatste decennia: Friends en Frasier. Vooral de finale van Friends wordt een waar evenement: zowat 52 miljoen Amerikanen willen weten hoe de langst uitgesponnen welles-nietes-relatie uit de tv-geschiedenis eindigt. Als u het nog niet wist: Ross en Rachel komen samen. * Sporza, de splijtzwam van 2004, gaat op 31 mei van start, onder groot protest. Zelfs de Nederlanders klagen omdat ze ‘de deskundigheid en opgebouwde spanning in het sportcommentaar van de Belgen’ moeten missen. * De VRT bedient onze Noorderburen op hun wenken door zorgvuldig alle deskundigheid en spanning uit de programma’s weg te zuiveren. * Gezien en goed bevonden:Kingdom Hospital (BBC).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content