De drumster van The White Stripes raakte vorige week even verwikkeld in een schandaal rond een sekstape op het internet. Ja, dat hebt u goed gelezen. Het was vroeger een populair spelletje op lange kampavonden: iedereen gaat op een rij zitten, de eerste krijgt een zin ingefluisterd en moet die dan doorzeggen aan de persoon naast hem of haar, en dat gaat zo verder tot de laatste in de rij ook de boodschap krijgt. Of wat er nog van overblijft. Vandaag wordt dat spelletje nog altijd gespeeld, alleen gebeurt het nu via het internet en op wereldwijde schaal. En de gevolgen zijn ook iets ingrijpender dan vroeger.

Daar kan Meg White van meespreken. De drumster van The White Stripes raakte vorige week betrokken in een internetstorm die de hele wereld even deed opkijken. Nochtans was het gewoon begonnen met een ietwat smakeloze grap. Een Amerikaanse blogger was tijdens een ongetwijfeld zeer leerzame avond surfen op een seksvideo gestoten waarin een vrouw meedeed die op Meg White leek. Hij besloot zijn vondst te delen met de rest van de wereld en zette onder de titel ‘Meg White Sex Tape’ een link op een discussieforum.

En toen ging het mis. Enkele roddelsites pikten de discussie op en gingen ermee aan de haal, en even later ging het ‘nieuwtje’ de hele wereld rond. Toen sommige observatoren de link legden tussen de seksvideo en het feit dat The White Stripes enkele weken geleden plotseling hun tournee in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hadden afgezegd omdat Meg White volgens de manager ‘een paniekaanval’ had gekregen, was het hek helemaal van de dam. Een halve dag later was ‘Meg White Sex Tape’ in de lijst van ‘meest gebruikte zoektermen op het internet’ al opgeklommen tot plaats zeven.

Voor alle duidelijkheid: de seksvideo van Meg White bestaat niet. Ons schroomgevoel – en ook ons arbeidscontract – verhindert ons om zelf de proef op de som te nemen en naar het filmpje in kwestie te surfen, maar de jongens van het Britse muziekmagazine New Musical Express hebben dat wel gedaan, en zij waren stellig: de vrouw in de video lijkt misschien wel vaag op Meg White, maar het is zeker niet de muzikante zelf. Een woordvoerder van de groep heeft het hele verhaal bovendien nog eens officieel ontkend, en de roddel afgedaan als het werk van ‘mensen met een ziek gevoel voor humor’. Het hele voorval bewijst natuurlijk wel dat niets de internetmachine zo snel in gang kan zetten als de combinatie van seks en een beroemdheid. Laten we dan ook hopen dat deze valse video er niet voor zorgt dat er in de volgende weken weer een hoop échte filmpjes opduiken, van celebrities die dringend wat aandacht nodig hebben.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content