Focus Knack hoort graag uw mening. Reacties zijn welkom op ons postadres, Focus Knack, Raketstraat 50b2, 1130 Brussel, of in onze mailbox, focus@knack.be. Elke inzending moet zijn ondertekend met naam en adres. Reacties kunnen worden geredigeerd en ingekort.

‘FILMS MAKEN DOET PIJN’. WOUTER VAN DRIESSCHE IN FOCUS KNACK N° 50

‘VAFFENDE HONDEN BIJTEN NIET’. BEN VAN ALBOOM IN FOCUS KNACK NR. 47

‘GET LOST!’ STEFAAN WERBROUCK IN ‘DVD TV’, FOCUS KNACK NR. 50

DVD SIN CITY

‘JUST LIKE HEAVEN’. DAVE MESTDACH IN ‘BIOSCOOP’,

FOCUS KNACK NR 49.

Waarin kleine films groot kunnen zijn

Een kleine verduidelijking bij ons interview, om alle misverstanden te vermijden. We zeiden dat Déja`s’envole la fleur maigre en Jeudi on chantera comme dimanche ‘geen grote films’ waren. Daarmee bedoelden we uitsluitend dat ze in hun tijd jammer genoeg niet de erkenning kregen die ze verdienden – ze hadden de Belgische fictiefilm een heel nieuwe richting kunnen doen inslaan. Luc en Jean-Pierre Dardenne (via e-mail)

Verdiende loon

Ik wil er toch even op wijzen dat Koen De Bouw voor Verlengd Weekend een degelijke vergoeding kreeg – net als iedereen trouwens – en dus niet een of ander hongerloon, zoals boudweg in Focus Knack vermeld. Hans Herbots (regisseur)

Karma Coma

Bedankt voor je welgemeende bezorgdheid, Stefaan Werbrouck, maar ik kan je geruststellen: ondanks het feit dat ik niet weet wat de serie ‘Lost’ precies inhoudt, heb ik de voorbije maanden níet in een coma doorgebracht. Voor een tv-recensent is het misschien moeilijk te geloven, maar naast tv kijken en in een coma liggen kennen mensen doorgaans nog tal van andere bezigheden. Ezra Dessers (Leuven)

Zonde

Met deze lezersbrief wil ik een oproep doen aan iedereen om de dvd van Sin city niet te kopen. Niet omdat het geen goede film zou zijn, wél omdat de uitgever weigert om de special edition tegelijkertijd uit te brengen met de gewone editie en zo de fans twee keer langs de kassa wil doen passeren. Hans Van Eyghen

Ter info

Het verhaal van de film Just like Heaven is gejat van Ghost, beweert uw recensent. Fout: de films hebben wel eenzelfde uitgangspunt – een geest legt contact met een mens – maar in tegenstelling tot Ghost is Just Like Heaven gebaseerd op een boek, namelijk ‘Et si c’était vrai…’ van Marc Levy. Dat de film melig en flauw is, daar kan ik inkomen. Véronique Baudhuin (Asse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content