Bent u het niet eens met onze critici? Krijgt u de kriebels van onze stelling in een van onze reportages of interviews? Laat het ons weten. Voortaan verkondigen wij ook úw mening.

Zatte randdebielen (1)

‘Roes’. Lezer Maarten Sobrie in Focus 50.

In uw optiek mag La Vita è Bella dan al een sterke prent zijn, en Mad Max II je reinste filmverspilling. Daar kan ik inkomen. Wat niet wegneemt dat iedereen een eigen mening mag hebben, de filmrecensenten van Knack Focus worden daar zelfs voor betaald. En subjectiviteit is nu eenmaal inherent aan recensies. U kunt zich mateloos ergeren aan hun opinie. Maar louter op basis van een meningsverschil een ploeg doorwinterde redacteurs _ onder wie een aantal vleesgeworden filmencyclopedieën _ een stelletje randdebielen noemen dat zat achter de tekstverwerker kruipt, getuigt van weinig respect. U roept overigens wat u wilt, hoor. Met het risico dat u alleen zichzelf onsterfelijk belachelijk maakt.

Bruno MorezAntwerpen

Zatte randdebielen (2)

‘Roes’. Lezer Maarten Sobrie in Focus 50.

Ik zou de aanmerkingen van Maarten Sobrie willen doortrekken naar de rubriek ‘bioscoop’ en daaraan toevoegen: ‘Wat is het nut van een filmbespreking als de betreffende film in heel België maar in twee bioscoopzaaltjes vertoond wordt?’

Bruno MorezAntwerpen

Nvdr.: Het aantal zalen waarin een film te zien is, mag geen criterium zijn om een film al dan niet te bespreken.

Black Metal

Rubriek ‘Pop’ van Peter Van Dyck

Ik had het al opgemerkt toen ik in Focus 38 het Grote Poplexicon las, en ik blijf me eraan ergeren: muziekrecensent Peter Van Dyck heeft een bevooroordeelde mening over Black Metal. De stelling dat de bands in het genre bendes vormen en elkaar tijdens zogenaamde wraakacties uitmoorden, houdt geen steek. De bands gaan integendeel regelmatig met elkaar op tournee, en die verlopen altijd zonder incidenten. Dat Black Metal niets met muziek te maken heeft, is ook al zo’n onzinnige uitspraak. Deze groepen spelen nog voor hun eigen plezier én dat van hun fans. Met hun muziek verdienen ze geen smak geld. Tenzij ze hun authenticiteit opgeven en zich aan de markt aanpassen, zoals Limp Bizkit, Korn en andere groepen die zogenaamde nu-metal spelen en op hun dertigste kunnen rentenieren.

Bruno MorezAntwerpen

Antwerpen

Focus Knack respecteert uw mening. Reacties zijn welkom op ons postadres, Focus Knack, Raketstraat 50b2, 1130 Brussel, of in onze mailbox, focus@knack.be. Elke inzending moet zijn ondertekend met naam en adres. Reacties kunnen worden geredigeerd en ingekort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content