Maandag 9/3, 20.40 – CanvasVergeet Jo De Poorters hupse Liefde op het eerste gezicht, het intussen lang vergeten Ideale Maten en zelfs de onsterfelijke tv-klassieker Blind Date. Niemand anders dan Vlaanderens vleesgeworden brok lente-energie Bart Peeters verwarmt het voorjaar van Canvas met een eigen datingshow. Rekening houdend met de meerwaardezoeker wordt Mag ik u kussen wel een intellectuele variant, waarbij steeds drie bekende mannen strijden om het hart én de hersenen van een vrouwelijk icoon.

Een ‘intellectuele datingshow’, is dat niet per definitie een contradictio interminis?

Bart Peeters: En toch, het is wat het is. Mijn eerste reactie was er ook een van ongeloof, maar net dat vind ik er zo waanzinnig leuk aan. De Canvastegenhanger van Blind Date is er voor mensen die het woordje ‘Stel’ begrijpen. Stel dat Warre Borgmans, Dimitri Leue en Adriaan Van den Hoof Phara de Aguirre proberen te verleiden, hoe zouden ze dat doen en wie zou het halen?

Bij ‘Blind Date’ ligt het ultieme doelvoor de hand. Hoe zit dat met ‘Mag ik u kussen’?

Peeters: We hopen niet dat onze kandidaten plots andere relationele paden kiezen. (Lacht) Eigenlijk kunnen ze niets winnen, enkel een symbolische kus van de juffrouw. De vrouw in kwestie geeft na elke opdrachtronde punten die pas vlak voor de finale worden bekendgemaakt. Daarin mogen de twee mannen de vrouw in Dali’s La Bocca-sofa ervan proberen te overtuigen dat slechts een van hen haar kus waardig is.

Is de weg erheen dan belangrijkerdan het resultaat?

Peeters: Pas op, de uitverkoren man zal zich werkelijk de koning te rijk voelen. En voor de verliezer voelt het als een fikse nederlaag. Tegenwoordig kan je geen schoen meer kopen of hij wordt door een naakte dame aangeprezen, en daarom zoeken wij naar de cerebrale verleiding. En ongetwijfeld zal het ook weer het onvermogen tot communicatie tussen man en vrouw in de verf zetten.

En dan nog iets: in het persberichtword je aangekondigd als ‘half man,half vrouw’. Qué?

Peeters: Heel letterlijk hoef je dat niet te nemen. (Lacht) Het betekent vooral dat ik me nu eens gedraag als een vriendin die de vrouw tracht te helpen, en dan weer als een haantje dat haar zelf wil versieren. Trouwens, wie weet houden we wel eens een homoseksuele aflevering, of laten we in een gegeven uitzending drie vrouwen een man veroveren. Mag ik u kussen gaat over relaties, en daar kan iederéén nog wat over leren.

Barbara De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content