MAG IK U KUSSEN?

BART PEETERS in 'MAG IK U KUSSEN'. Verleiden voor gevorderden.

Maandag 3/1, 20.40 – Canvas

Verleiden voor gevorderden: Canvas zet de cursus verder met een derde reeks van Mag ik u kussen? De knepen van het vak worden ons deze keer geleerd door een rits nieuwe casanova’s. En wie treffen we daar onder meer naast Tomas De Soete en Stijn Van de Voorde? Jawel, publieksopwarmer en tv-kijker extraordinaire Sven De Leijer.

Sven, jij bent rad van tong. Wat was je reactie toen je voor het programma werd gepolst: Ik dacht dat je het nooit ging vragen?

Sven De Leijer: Neen, ik had aanvankelijk veel schrik. Ik moet zelf altijd hard lachen om Mag ik u kussen, want er zitten een paar ongelofelijk straffe gasten tussen. Om in hun gezelschap overeind te blijven, zal ik stevig mijn tenen moeten uitkuisen. Ik zie het als een leuke uitdaging. En ik heb nu een excuus om elke dag vrouwen aan te spreken: ik ben aan het oefenen voor Mag ik u kussen.

Wat vind je van de spreekwoordelijke prooien van dit seizoen?

De Leijer: Goh, Véronique De Kock zal al weten hoe ze een verleider moet afwimpelen. Om Sien Eggers moet ik altijd geweldig lachen, die zie ik dus zeker zitten. En met Annemie Turtelboom zit er zelfs een uittredend minister tussen, dat is toch iets bijzonders. Maar ik kijk er nog het meest naar uit om mijn kans te wagen bij Nathalie Meskens. Die is heel grappig en zal ons zeker van repliek dienen. Zo heb ik ze graag.

Zit Goedele Wachters er niet tussen?

De Leijer: Niet dat ik weet, maar ik kan langs deze weg alleen maar een oproep doen. Zet mij met Goedele in een aflevering en ik word zot. Je zal eens wat zien.

De Leijer: Het enige wat ik kan doen, is mezelf helemaal smijten. Anders ga ik geboren verleiders als Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof of Bart Cannaerts

nooit kunnen overtroeven. Ik moet nu wel zeggen: ik kan absoluut niet tegen mijn verlies. Als het moet, ben ik een geboren valsspelerke. Ik zal wel mijn hele trukendoos nodig hebben, want in feite ben ik geen verleider. Ik zal al wel eens op het internet kijken wat daaraan te doen valt.

Wat mogen we nog van jou verwachten als ze je helemaal je zin laten doen op tv?

De Leijer: Die vraag krijg ik tegenwoordig vaker, maar in alle eerlijkheid: ik ben blij dat ik mijn rubriek bij De laatste show kan doen. Michiel De Vlieger geeft me daar heel veel vrijheid in. Door dat te combineren met mijn werk als opwarmer, amuseer ik mij elke dag. Zeg nu zelf, dat is toch de job van mijn leven?

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content