MAD MEN – SEIZOEN 5

Zingt Zou bisou bisou. JESSICA PARé in de scène die van haar een ster maakte.

Zondag 14/4, 23.30 – Prime. Ook te zien elke donderdag om 23.00 op Ned3.

Het zesde seizoen van Mad Men is net van start gegaan in de VS, maar in afwachting dat het ook bij ons op televisie komt, herhaalt Prime eerst nog eens reeks 5. De jaargang is dat die van Jessica Paré een ster maakte: de jonge actrice dook al in het vierde seizoen op als Megan Calvet, de secretaresse met wie Don Draper halsoverkop in het huwelijksbootje stapt. Maar ze verwierf pas echt een plaatsje in het collectieve geheugen in reeks 5 en dan vooral met de eerste aflevering, waar ze tijdens een verrassingsfeestje voor Drapers verjaardag een cover brengt van het Franse chanson Zou bisou bisou, een optreden waarvoor het woord ‘ravissant’ is uitgevonden.

Jessica Paré: Bedankt voor het compliment. Ik was bloednerveus. Ik heb er wekenlang aan zitten zwoegen, en net voor de opnames ben ik bijna flauwgevallen van de stress. Gelukkig hebben mijn medeacteurs me ten volle gesteund. In een mum van tijd bouwden ze de set om tot een heuse party zone.

Was het moeilijk om een cast te vervoegen die al ettelijke seizoenen samenspeelde?

Paré: Ik heb geluk gehad. Megan werd geïntroduceerd in seizoen vier. Aanvankelijk ging het om een zeer kleine rol, waardoor ik het gevoel had dat ik niks te verliezen had. Mettertijd daagde het me echter dat Matthew (Weiner, het brein achter Mad Men, nvdr.) grote plannen met Megan had.

Heb je ondertussen een platencontract getekend?

Paré: Misschien weet je het niet, maar het gaat niet zo goed met de muziekindustrie. Nee, dus. (lacht) Toch stond ik versteld van de gevolgen van die ene scène. Zo mocht ik verschillende keren meezingen met The Jesus and Mary Chain tijdens hun recentste tournee. Bovendien belandde onze interpretatie van de song op nummer één in de Billboard World Music Chart.

Het gros van de Mad Men-personages is zeer cynisch, terwijl Megan overloopt van optimisme. Word je het opboksen tegen al die treurwilgen nooit moe?

Paré: Dat is me nog niet overkomen. Op dat gebied lijken Megan en ik enorm op elkaar. Je moet al heel veel moeite doen om mij kwaad of droevig te krijgen. Onlangs merkte ik nog hoezeer ik overloop van enthousiasme. Op straat in New York vroeg een meisje me of ik de actrice was die Megan speelt. Ik gaf haar spontaan een high five. Dat had ze blijkbaar niet verwacht. Ik keek bulderend toe terwijl zij beduusd wegwandelde.

Kun je, tot slot, iets vertellen over de avonturen die Megan en Don te wachten staan in seizoen zes?

Paré: Ben je gek! Matthew zou me op staande voet ontslaan. Ik kan je maar één ding toevertrouwen: we hebben gefilmd op Hawaï. En nu zwijg ik als het graf.

Steven Tuffin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content