Mel Gibsons schabouwelijke en stomvervelende The Passion of the Christ wordt de grootste niet-Engelstalige release in de Verenigde Staten ooit. Het omstreden onding brengt wereldwijd miljoenen christenen (en evenveel nieuwsgierigen) op de been en boekt een winst van meer dan zeshonderd miljoen dollar. * In zijn blinde overtuiging om de film over de laatste dag uit het leven van Christus zo authentiek mogelijk te maken, ziet de filmmaker wel over het hoofd dat de personages middeleeuws Latijn praten, maar dat had u allicht zelf ook gehoord. * Geen enkele filmmaatschappij wil intussen nog iets met Mel Gibson te maken hebben omdat hij weigert zich te verontschuldigen voor de antisemitische uitspraken van zijn vader. Die had zich onder meer laten ontvallen dat de Holocaust een verzinsel is. Zelfs de (concrete) plannen voor de vierde Mad Max worden afgevoerd. * De Britse acteur Peter Ustinov overlijdt aan een hartstilstand. * Heath Ledger wordt de volgende James Bond, zegt een naaste medewerker van Osama die toevallig zeventien huizen naast de scriptgirl woont in een videoboodschap aan Al-Jazeera. * Licht in de duisternis:Girl with a Pearl Earring (Peter Webber), Osama (Siddiq Barmak), American Splendor (Robert Pulcini & Shari Springer Berman).

Peter Andre concerteert in Leicester. Van de 2000 tickets worden er 17 verkocht. * The Libertines kruipen de studio in voor een vervolg op Up The Bracket. De platenfirma huurt bodyguards in om zanger-gitarist Carl Barât en zanger-gitarist Pete Doherty uit elkaar te houden. Het lukt heel even. * Drie jaar, een appartement in New York, een baard en een writer’s block na Novastar heeft Joost Zwegers een nieuwe cd klaar: Another Lonely Soul. De clip bij Never Back Down is een instant klassieker, de plaat net niet. * Zornik betast zichzelf op One-Armed Bandit terwijl het als vanouds aan Muse denkt. * Hjil de zoale kiekt nor ik, ik ik peise an de check: Flip Kowlier staat In de fik en doet dat lekker warm. * The Van Jets winnen Humo’s Rock Rally. * Tijdens een concert van Bob Dylan in Detroit struint Jack White het podium op voor de White Stripes-song Ball & Biscuit. * In onze iPod: Animal Serenade (Lou Reed), The College Dropout (Kanye West), Fly or Die (N.E.R.D.), Patience (George Michael).

Stany Crets en Peter Van den Begin moeten de TV1 en Canvas-kijker naar VTM lokken, met Sketch à Gogo, een onevenwichtige verzameling lolbroekerij. Dat mislukt, en als Abraham niet naar de rots komt, dan moet de rots maar naar Abraham… * In De Porseleinen Pony, een Vlaamse versie van het Britse Room 101, vertellen BV’s over wat hen ergert. Marc Didden legt in de eerste aflevering Jan Leyers over zijn knie. Leyers is not amused. Enkele weken later moet er in een tirade van Robbe De Hert tegen de VRT-top worden gesneden. Wat denkt u: zou Vlaanderen klaar zijn voor satire? * De tv-trend van het jaar doet ook bij ons zijn intrede. VT4 geeft kandidaten in Beautiful – zelden een titel gezien die zo slecht de lading dekt – een nieuw gezicht en een bijgewerkt lichaam. Wij kozen gewoon een andere zender. * TV1 introduceert met Kaat & Co de fictieve docusoap en vergeet in alle opwinding om geloofwaardige verhaallijnen te schrijven. * LibertyTV haalt Zwart of Wit, het debatprogramma van zelfverklaard enfant terrible Jürgen Verstrepen, van het scherm. Verstrepen kiest voortaan voor Zwart. * Vers bloed voor de reality met Peking Express, een ongemeen spannende en swingende reis door Rusland en China. * Even swingend, maar iets minder spannend: de trampoline babes van Kanaaltwee, een stel jonge deernes die na middernacht over het scherm buitelen. De kijkcijfers verdriedubbelen, een les die ze bij Kanaaltwee goed in de oren hebben geknoopt, zo zouden we in het najaar ondervinden. * Overleden: de Nederlandse tv-maker Ralph Inbar van Bananasplit. * Gezien en goed bevonden: The Office (Canvas), De Dag (Kanaaltwee), Six Feet Under2 (Kanaaltwee), Nip/Tuck (Kanaaltwee).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content