Bijzondere vaardigheden: door vaste materie stappen, de toekomst schilderen en het ruimte-tijdcontinuüm manipuleren. Een profiel van de helden uit ‘Heroes’.

Niki Sanders

Plaats: Las Vegas

Beroep: Stripster. Alleenstaande moeder van Micah.

Talent: Haar spiegelbeeld heeft een eigen wil. So what, zullen veel vrouwen denken: dat van mij ook. Maar het alter ego van Niki heeft wel moorddadige neigingen en is ultragewelddadig – een beetje zoals The Hulk in het lichaam van de gemanierde Bruce Banner huist.

Micah Sanders

Plaats: Las Vegas

Beroep: Leerling in school voor hoogbegaafde kinderen.

Talent: Herstelt elektronica enkel en alleen door er zich op te concentreren. Micah heeft dus hoogstwaarschijnlijk geen ADHD.

D.L. Hawkins

Plaats: Las Vegas

Beroep: Gevangene, veroordeeld voor moord en diefstal. Vader van Micah. Hawkins maakt pas in de vijfde aflevering zijn opwachting.

Talent: Kan door vaste materie stappen. Kijk, zo iemand hadden ze wel kunnen gebruiken in Prison Break!

Isaac Mendez

Plaats: New York

Beroep: Kunstenaar en tekenaar van de stripreeks 9th Wonders.

Talent: Hij is verslaafd aan heroïne. Niet écht een talent, nee, maar dit wel: als hij high is, kan hij de toekomst schilderen. Waar is Jan Hoet als je hem nodig hebt?

Nathan Petrelli

Plaats: New York

Beroep: Ex-advocaat, nu politicus. Broer van Peter Petrelli.

Talent: Kan vliegen. Een talent dat hij ontdekte toen hij aan een aanslag op zijn leven kon ontkomen door zich op heel eigen wijze uit de voeten te maken.

Peter Petrelli

Plaats: New York

Beroep: Verpleger.

Talent: Dénkt dat hij kan vliegen, omdat hij daar zulke levensechte dromen over heeft. Al snel blijkt echter dat zijn talent dat van de andere ‘heroes’ overvleugelt.

Claire Bennet

Plaats: Odessa (Texas)

Beroep: Scholier en cheerleader.

Talent: Is onkwetsbaar. Oké, dat denkt iedereen op die leeftijd, maar bij haar klopt het ook. En zoals elke puber is Claire er dol op haar grenzen af te tasten, wat voor enkele van de meest onsmakelijke scènes van de reeks zorgt.

Hiro Nakamura

Plaats: Tokio

Beroep: Programmeur.

Talent: Kan de tijd stopzetten en zichzelf verplaatsen over grote afstanden. Met andere woorden: hij kan het ruimte-tijdcontinuüm manipuleren. Wordt ongetwijfeld het favoriete personage van Lieven Scheire.

Matt Parkman

Plaats: Los Angeles

Beroep: Politieagent.

Talent: Kan de gedachten van anderen horen, wat hem een niet te onderschatten voordeel geeft in de strijd tegen de misdaad. De schaduwkant is natuurlijk dat hij, gezien zijn job, wellicht ook heel veel schuttingtaal moet aanhoren.

Mohinder Suresh

Plaats: Bombay – New York

Beroep: Professor in de genetica en taxichauffeur.

Talent: Naast zijn uitzonderlijke talent om nog beter dan Rik Torfs als academicus af te dalen uit de ivoren toren, weet Mohinder ook als enige van het bestaan van de ‘heroes’ af. Of toch bijna als enige…

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content