LOST

21.10 – VT4

Sinds een paar weken zijn we weer volop in de ban van Lost, en leven we opnieuw mee met de personages die op het exotische eiland aan de meest verschrikkelijke beproevingen worden onderworpen. Ons hart gaat vooral uit naar Michael (gespeeld door Harold Perrineau), de man die eerst zijn zoontje ontvoerd zag worden door enkele sinistere figuren, daarna midden in de zee een haai moest trotseren en ten slotte in een kuil werd gegooid. Fijne job!

Het begin van het tweede seizoen was voor jou niet meteen een pretje. Hoe lastig waren die opnames op de overblijfselen van jullie vlot?

Harold Perrineau: Het was een hel. Een van de vervelende dingen van filmen op water is dat er voortdurend stukken van de set wegdrijven. Als ik eindelijk goed en wel op het vlot zat, begon de belichting rond te dobberen. En toen ze die weer te pakken hadden, dreven de camera’s weg. Het was midden in de nacht, het water was ijskoud en wij moesten eigenlijk voortdurend zitten wachten. Echt: ik heb op het einde gebéden dat de zon zou opkomen. Maar het lastigste was wel dat ik nog maar net had leren zwemmen. Er was een duikersteam bij ons en ik zat de hele tijd te denken: ‘Laat mij alsjeblieft niet verdrinken. Ik doe alles wat jullie willen, maar laat mij niet verdrinken!’ (lacht)

Ik heb ergens gelezen dat er bij Hawaï, waar Lost wordt opgenomen, ook echte haaien rondzwemmen.

Perrineau: Blijkbaar, want er was er één aanwezig toen we die scènes moesten opnemen. Dat heb ik pas achteraf gehoord van de andere acteurs. Tegen de rest van de cast hadden de producers verteld dat er een haai opgemerkt was en dat het duikersteam daarom extra voorzichtig moest zijn. Eigenlijk ben ik blij dat ze dat voor ons verzwegen hebben.

Jouw personage is nu vooral op zoek naar zijn zoontje Walt. Heb je veel reacties gekregen op de ontvoering?

Perrineau: Absoluut, een hoop mensen zijn in de dagen en weken na de finale van het eerste seizoen naar mij toegekomen om te zeggen dat ik er zeker voor moest zorgen dat Walt terug zou komen, dat ik er alles aan moest doen. Ik weet één ding: als ik Walt niet vind, then I’m screwed.

De Avond van de Grote Geschiedenis Quiz Jaarlijks spelprogramma waarin Bekende en Onbekende Nederlanders hun kennis van het verleden testen (20.20 – Ned3) l De Memoires In de tweede aflevering van de nieuwe historische reeks blikt Leona Detiège terug op haar leven (20.50 – Canvas) l Little Britain Nieuw, derde seizoen van de Britse komische reeks (23.00 – Canvas).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content