Looking for Pearl

PETER LUTS. 'Sommige kandidaten maken zich geheel zonder onze medewerking belachelijk.'

Dinsdag 20/7, 20.30 – JIM

Laat het feit dat dit programma – en dus ook de er uiteindelijk uit voortkomende danceformatie – zijn naam aan een nieuw soort tampon van het sponsorende merk te danken heeft, u vooral niet afschrikken. Genoeg vrouwen in beeld in Looking for Pearl, dat wel, maar de staat van hun ondergoed zal toch minder belangrijk worden geacht dan de klank van hun stem. Na het succes van Let’s go Lasgo gaat Peter Luts in acht afleveringen nu op zoek naar één zangeres en twee danseressen voor zijn nieuwe project: Pearl.

De smaak van de televisie te pakken?

Peter Luts: Let’s go Lasgo was een fijne en vruchtbare ervaring voor iedereen. Waarom zou ik dan niet ingaan op de nieuwe vraag van JIM? In het begin verklaarden mensen me voor gek dat ik na het opstappen van Evi ( Goffin, de vroegere zangeres van Lasgo, nvdr.) een nieuwe zangeres wilde zoeken. Het publiek zou dat niet pikken, luidde het. En kijk nu: Jelle is een BV geworden en heeft met Lasgo intussen zelfs al vijf toptienhits gescoord.

Nu zoeken jullie een zangeres én twee danseressen. Een stevige opdracht lijkt me.

Luts: Ergens is het logisch hé: die drie moeten steeds samen de hort op, vandaar dat we hen meteen bij elkaar zullen brengen. 560 inschrijvingen hadden we in totaal, interesse was er dus zeker genoeg. De eerst zangaudities zijn intussen achter de rug, en klonken alvast veelbelovend. Trouwens, in tegenstelling tot bij vele talentenjachten zijn die blind verlopen.

Blind? Geen schrik om met een – excusez le mot – gedrocht te eindigen?

Luts: (Lacht) Er komen nog auditierondes hé. De stem blijft toch het belangrijkste, met enkel een mooi poppemieke kunnen we niet tevreden zijn. Aangezien we al overeenkomsten hebben om de single in Nederland en de Verenigde Staten uit te brengen, moeten we echt wel een goede zangeres weten te strikken. Het meisje in kwestie zal ook te veel live moeten zingen. Maar: ik zal niet ontkennen dat onze zangeres over een zekere star quality moet beschikken – al zijn er gelukkig nog altijd onze stylisten. (Lacht)

Je kunt evenmin ontkennen dat veel mensen naar zulke programma’s kijken om met de minder getalenteerde kandidaten te lachen, of wel?

Luts: Het is zeker niet onze bedoeling om uitlach-tv te maken. Alleen slagen sommige mensen erin zich geheel zonder onze medewerking toch belachelijk te maken. (Lacht) Wees gerust: voor elk hopeloos geval stond er zeker ook een getalenteerde kandidaat op die eerste auditiedagen. De daaropvolgende proeven zullen dan echt het kaf van het koren scheiden. Of het publiek mag stemmen? Toch niet neen, de jury velt zijn oordeel en ik heb het laatste woord. Dat is maar goed ook: ik moet er tenslotte mee samenwerken. (Lacht)

Barbara De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content