13.40 – VTM

Niet enkel de Bondmeisjes blijken na hun roemrijke rol aan de zijde van 007 tot mindere rollen veroordeeld te zijn. Ook de acteurs van een van Amerika’s populairste sitcoms zouden onder een dergelijke vloek te lijden hebben. De Seinfeld Curse lijkt ervoor te zorgen dat een reeks met een van hen al bij voorbaat tot mislukken gedoemd is. Met Jason Alexander (Seinfelds beste tv-vriend George Constanza) in de hoofdrol is Listen Up een van de bekendste voorbeelden. Maar oordeel vooral zelf, ook over het verloop van de carrière van de anderen.

Jerry Seinfeld. Als co-creator, schrijver, producer en acteur van de naar hem genoemde reeks zal Seinfeld niet meteen nood gehad hebben aan een volgend kassucces. Hij keerde terug naar de stand-upcomedy, maar had ook nog enkele cameo’s in Curb Your Enthusiasm, Mad About You en 30 Rock. Verder schreef en speelde hij in de komedie Bee Movie. Naar verluidt zou hij binnenkort opnieuw zichzelf spelen in eennagelnieuwe reeks.

Jason Alexander. Het ene door hem geproduceerde seizoen van Listen Upis slechts een van de vele jobs waar Alexander zich na Seinfeld met wisselend succes aan waagde. De tv-reeks Bob Patterson werd zelfs al na amper vijf afleveringen afgevoerd. Gelukkig speelde hij nog in succesvolle series als Friends, Monk en Everybody Hates Chris en films als Shallow Hal. Bovendien had hij nog andere talenten om op terug te vallen. Zo stond hij weer op de planken, had hij een goochelaarsact in Hollywood en toonde hij zich van zijn grappigste kant in het Australische Jason Alexander’s Comedy Spectacular.

Julia Louis Dreyfus. Haar eerste sitcom na Seinfeld, Watching Ellie, werd stopgezet na twee ingekorte reeksen. Dreyfus wist het tij echter te keren en is sinds 2006 opnieuw razend populair dankzij de heerlijke neurotische titelrol in The New Adventures of Old Christine. Tijdens haar dankwoord voor de haar toebedeelde Emmy durfde ze zelfs naar voornoemde Seinfeld Curse te sneren. Dat deed ze trouwens ook toen ze als voormalig castlid als gastvrouw naar Saturday Night Live terugkeerde en samen met collega’s Alexander en Seinfeld in de openingsmonoloog optrad én tijdens een aflevering van Curb Your Enthusiasm.

Michael Richards. De man die met veel verve gestalte gaf aan het kleurrijke personage Cosmo Kramer schijnt nog het meest de vloek te voelen. Ook hij kreeg zijn eigen sitcom, The Michael Richards Show, maar zag die na nog geen jaar van het scherm verdwijnen. Als stand-upcomedian had hij meer succes, tót hij in 2006 tijdens een optreden enkele zwarte hecklers ‘niggers’ noemde. Intussen zou hij aan het herbronnen zijn in Cambodja.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content