Precies twee en een half jaar staat Lily Allen in de schijnwerpers, maar in die tijd is de wereld al heel wat over haar te weten gekomen. Een snelcursus Lily Allen in zes trefwoorden.

MYSPACE

In de annalen van de muziekgeschiedenis staat Lily Allen genoteerd als de eerste muzikante die haar succes aan MySpace te danken heeft. Toen platenfirma EMI haar in 2007 niet toestond om een plaat met zelfgeschreven nummers te maken, postte ze prompt een paar van haar demo’s op de community site. Daar verzamelde zich meteen zo’n grote fanbase dat EMI haar alsnog carte blanche gaf. ‘Ondertussen kan ik MySpace niet meer ruiken of zien’, kloeg ze een paar weken na de release van haar debuutplaat al in Focus Knack.

ELIZABETH

Lily Rose Beatrice Allen werd op 2 mei 1985 geboren in Hammersmith, niet toevallig dezelfde groezelige wijk in West-Londen waar de komische BBC-reeks Bottom zich afspeelt. Haar vader (foto) is een acteur en komiek – hij speelde onder meer in de BBC-serie Black Books en de film Trainspotting – en haar moeder Alison Owen komt aan de kost als filmproducente. In 1998 castte ze de toen 14-jarige Lily als figurante in Elizabeth.

MISKRAAM

Volgens de gespecialiseerde pers heeft Lily Allen het de voorbije jaren onder meer met de Britse deejay Seb Chew en Harry Potter-acteur Rupert Grint aangelegd, maar het was Ed Simons van Chemical Brothers (foto) die haar in 2007 mocht bezwangeren. De vreugde was van korte duur: in januari 2008 had ze een miskraam en ging het koppel uit elkaar.

RUZIE

Dat la Allen niet bepaald op haar mond is gevallen, hebben al heel wat van haar collega’s mogen ondervinden. Cheryl Cole (foto) van meidengroep Girls Aloud noemde ze op haar MySpacepagina ‘a chick with a dick’, eraan toevoegend: ‘Ik ben misschien niet zo knap als jij, maar ik schrijf en zing tenminste mijn eigen songs, zónder de hulp van autotune.’ Ook met Amy Winehouse, Kylie Minogue, Bob Geldof, Katy Perry en Luke Pritchard van The Kooks vocht ze al een verbale oorlog uit.

BLOWJOB

Allen versleet in haar jeugd niet minder dan dertien verschillende scholen. Op vijf ervan werd ze buitengezet wegens roken, drinken of – zoals ze in 2007 aan Rolling Stone toegaf – ‘omdat ik een van de jongens in mijn klas een blowjob gegeven had’. Op haar 15e verliet ze de schoolbanken en trok ze naar Ibiza om er cocaïne en xtc te dealen. Nog datzelfde jaar werd ze in The Priory opgenomen, nadat ze achtereenvolgens een overdosis had genomen en haar polsen had proberen over te snijden.

NIPPLEGATE

Lily Allen heeft niet alleen haar eigen televisieprogramma, ook in andere shows is ze vanwege haar grote mond een graag geziene gast. Als gastpresentatrice van The Friday Night Project presteerde ze het bijvoorbeeld om haar linkerborst uit haar truitje te halen om aan de hele Britse natie haar derde tepel te laten zien. Ook in de geschreven pers valt Allen geregeld in verregaande staat van ontkleding te betrappen. Volgende maand staat ze naakt op de cover van het Britse muziekblad Q en tijdens de laatste editie van het Festival van Cannes liet ze zich door een paparazzo van de krant Metro topless fotograferen. De begeleidende kop: ‘Can Lily go topless? Yes she Cannes!’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content