LICHT, CAMERA, POPCORN!

Zeven andere blockbusters die deze zomer in de multiplexen worden verwacht.

TRANSFORMERS 3: DARK OF THE MOON 29 JUNI

Terwijl Mladic het in Den Haag mag uitleggen, plant bazookafilmer Michael Bay nog maar eens een raid op de goede smaak met de threequel rond de buitenaardse megarobots die van onze planeet hun speeltuin hebben gemaakt. Bay omschrijft het derde en laatste deel uit zijn speelgoedfranchise als een spionagethriller die iets met de maanlandingen uit de jaren 60 te maken heeft, maar verder vooral veel hedendaagse actie bevat. Hersens uit en oordoppen in voor een CG-bombardement met Shia Labeouf als tweenerheld, bijrollen voor Patrick Dempsey, Frances McDormand en John Malkovich, plus genoeg vechtende robots om een schroothandel een heel jaar van emplooi te voorzien. Voor de meerwaardezoekers: vleespopje Megan Fox hield het na twee episodes voor bekeken.

LARRY CROWNE 6 JULI

In een door superhelden, robots en aliens geteisterde filmzomer houdt Tom Hanks het aards en romantisch met Julia Roberts aan zijn zij. Hij is een supermarktklerk die zijn baan verliest en weer naar school trekt, zij de spraakdocente die door haar overjaarse leerling het hof wordt gemaakt. Voor deze romcom kroop Hanks, vijftien jaar na That Thing You Do!, nog eens zelf in de regiestoel, terwijl My Big Fat Greek Wedding-comédienne Nia Vardalos het scenario pende. De ultieme date movie voor deze zomer? Of genoeg redenen om alsnog op een buitenaardse invasie te hopen? Beslis zelf naargelang uw interesse, smaak en dosis Prozac.

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART 2 13 JULI

Tien jaar na The Philosophers Stone wordt ’s werelds lucratiefste filmfranchise – goed voor 6,3 miljard dollar – definitief afgesloten met dit tweede deel van de zevende en laatste film naar de epidemisch populaire boeken van J.K. Rowling. Nog even afwachten dus om te zien of Harry’s nemesis Lord Voldemort voorgoed verslagen wordt of die tovenaarsschool Hogwarts House alsnog van de aarde veegt. Regisseur David Yates – die ook delen vijf, zes en zeven punt één regisseerde – serveert je eindelijk alle antwoorden, terwijl de ondertussen volgroeide Harry, Ron en Hermione voor de laatste keer een beroep doen op hun toverspreuken en de ijverige CGI-afdeling van producent Warner Bros.

SUPER 8 27 JULI

‘Het is mijn liefdesverklaring aan de films waarmee ik opgegroeid ben’, omschrijft J.J. Abrams dit bovennatuurlijke coming of age-verhaal over een stel tieners dat in 1979 toevallig een bizar treinongeval op een super 8-filmpje vastlegt. Voor de bedenker van de tv-hits Lost en Alias en de maker van Mission: Impossible III en de Star Trek-reboot is het zijn meest persoonlijke film ooit, losjes gebaseerd op zijn eigen jeugd en hevig geïnspireerd op Steven Spielbergs sciencefictionklassiekers Close Encounters of the Third Kind (1977) en E. T. (1981). Geen wonder dus dat Spielberg als producent optreedt van dit meer door karakters dan special effects voortgedreven ouderwetse avontuur. Al zijn hij en Abrams de enige grote namen die aan deze mix van monsterfilm en tienerdrama verbonden zijn.

GREEN LANTERN 3 AUGUSTUS

Na Batman, Superman en Wonder Woman is Green Latern de populairste superheld uit de DC Comicscataloog. Alleen is het moeilijk om de premisse – een testpiloot wrijft over een magische lamp en voegt zich bij een bende intergalactische superflikken – ook op doek ernstig te nemen. Regisseur Martin Campbell zal zelf over superkrachten moeten beschikken om zijn eerste superheldenavontuur – néén, James Bond en Zorro tellen niet mee – in de kassaregionen van de andere DC Comics-franchises te parkeren. Bovendien kun je de in groen spandex gehesen Ryan Reynolds bezwaarlijk een charismatische leading man noemen, al maken Peter Sarsgaard als boosaardige wetenschapper en Mark Strong als booswicht Sinistro misschien een en ander goed. May the green force be with them.

THE SMURFS 3 AUGUSTUS

Waar komen jullie toch vandaan? Waar de smurfenhuisjes staan! En blijkbaar zie je die nu op de heuvels van Hollywood! Na de strips, tekenfilmseries en Vader Abrahams demente lied krijgen Peyo’s blauwe schepsels een eigen live-actionfilm in 3D. Daarin moeten ze in hedendaags New York aan boze tovenaar Gargamel (Hank Azaria) zien te ontkomen en ondertussen de weg richting smurfenland terugvinden. Popprinses Katy Perry leent haar stem aan smurfin en Paul ‘Pee Wee Herman’ Reubens aan die van jolige smurf, terwijl Raja Gosnell – de verantwoordelijke achter Home Alone 3, Scooby-Doo en Beverly Hills Chihuahua – in de regiestoel zit. Wij houden onze Grote smurf al vast!

COWBOYS AND ALIENS 10 AUGUSTUS

Een western met outlaws, shoot-outs en… aliens. Yep, Hollywood hijst de highconceptfilm nog maar eens een etage hoger met dit buitenaardse avontuur in het wilde Westen. Daarin krijgt loner Jake Lonergan het anno 1871 aan de stok met Colonel Dolarhyde, tot de gunslingers gedwongen worden om hun Colts samen op binnenvallende aliens te richten. Als Lonergan en Dolarhyde herken je respectievelijk Daniel Craig en Harrison Ford, terwijl Iron Man-menner Jon Favreau deze vrije adaptatie van Scott Mitchell Rosenbergs stripreeks het juiste spoor geeft. ‘Het is The Searchers meets Indiana Jones meets War of the Worlds‘, belooft producent Steven Spielberg, al klinkt het toch vooral als een uit de hand gelopen practical joke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content