Zes jaar nadat ‘Seinfeld’ verdween, is ‘de beste sitcom aller tijden’ eindelijk uit op dvd.

REEKS: **** extra’s: ****

Seinfeld Reeks 1 & 2 û Reeks 3

Reeks. In Amerika was de release van de eerste 3 reeksen van Seinfeld (in twee boxen) een paar weken geleden een waar evenement, begeleid met een reclamecampagne die even groot was als die voor de dvd van Spider Man 2. De reeks over vier egoïstische ‘vrienden’ in New York staat dan ook bekend als de beste sitcom aller tijden, en de dvd-uitgave had zo lang op zich laten wachten dat fans tamelijk wanhopig begonnen te worden. Seinfeld wordt weleens de ‘comedy about nothing’ genoemd, maar die bijnaam doet de serie eigenlijk geen eer aan. Ja, er gebeurt inderdaad weinig of niets in een willekeurige aflevering (één episode toont niets meer dan de vier die hun auto zoeken in een parkeergarage), maar Seinfeld is wel heel rijk aan ideeën. Er is geen enkele serie die zo de vinger legt op de kleine mysteries van het dagelijkse leven, de dingetjes die samenleven met andere mensen soms zo moeilijk maken, en die er zo een hilarische draai aan kan geven. Het meest verbazende aan Seinfeld is wel zijn succes. Wie de VS nog eens een cultureel niemandsland noemt, bedenke dan dat deze hyperintelligente en absurdistische reeks er 9 jaar lang de kijkcijferlijsten heeft aangevoerd.

Extra’s. Als je je fans zo lang laat wachten, dan moet je natuurlijk wel wat geven. Deze boxen bevatten meer dan 12 uur extra’s. Making of’s, audiocommentaar ( ‘Yada, Yada, Yada’genoemd), speciale ondertiteling met anekdotes, tv-spotjes, fotogalerij en massa’s meer.

En ook nog. Meer topcomedy vind je bij Frasier (eerste 3 seizoenen uit) en Friends (alle 10 seizoenen uit, verzameld in een superbox van een slordige 230 euro). De enige echte erfgenaam van Seinfeld is evenwel Curb Your Enthusiasm, de fictieve docusoap over het leven van Larry David, scenarist van Seinfeld. Daarvan is het eerste seizoen uit. Stefaan Werbrouck

The Office Christmas Specials Dubbel afscheid van de beste Britse comedy van de laatste decennia, waarin David Brent enkele jaren na zijn ontslag nog eens terugkeert naar zijn oude kantoor in Slough. Hilarisch (Brents’ gruwelijke cover van If You Don’t Know Me By Now!) en hartverscheurend, het perfecte einde van een perfecte serie.

Magnum P.I. Reeks 1 Voor hen die Tom Selleck enkel kennen van zijn gastrol in Friends is er nu de release van Magnum P.I. , de serie uit de jaren tachtig waarin Snorremans een privé-detective speelt op Hawaï. Niet voor mensen die allergisch zijn voor bloemetjeshemden.

The A-Team Reeks 1 Nog meer nostalgie met dé cultreeks van de eighties, over vier Vietnamveteranen die hulpeloze deernes over de hele wereld gaan verblijden met hun knutselwerk. Faceman, Hannibal, BA Baracus, Murdock, zo maken ze ze toch niet meer.

Sex & The City Reeks 6 Het zesde en laatste seizoen van de spraakmakende sitcom over het seksleven van vier vrouwen in New York is nu ook uit. Begin oktober was er al een ‘shoebox’ op de markt gebracht, met daarin de eerste vijf seizoenen én plaats voor het zesde, dus kunt u nu de volledige reeks mooi verpakt cadeau geven. (S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content