Volgende week komt A Christmas Carol in de zalen, een animatiefilm naar Charles Dickens’ beroemde kerstverhaal. Hier alvast onze tien beste kerstfilms.

1 It’s A Wonderful Life (1946)

Een man die zelfmoord wil plegen, wordt door een engel getoond hoe de wereld zonder hem zou zijn. Frank Capra’s klassieker is hartverwarmend, maar niet zeemzoeterig.

2 Miracle On 34th Street (1947)

Kris Kringle claimt dat hij de Kerstman is, maar wordt geïnterneerd en moet zich voor de rechter verdedigen. Wees gerust: ondanks het donkere thema loopt het goed af.

3 Die Hard (1988)

John McClane crasht het kerstfeestje van het bedrijf van zijn ex-vrouw, en rolt in zijn eentje een bende terroristen op. ‘ Now I have a machine gun. Ho ho ho.

4 The Nightmare Before Christmas (1993)

De macabere animatiefilm van Tim Burton en Henry Selick over de inwoners van Hallowe’en die onder impuls van Jack Skellington besluiten Kerstmis over te nemen.

5 Scrooge (1951)

Klassieke en oogverblindende verfilming van Dickens’ kerstverhaal over de vrek Ebenezer Scrooge die op kerstavond van drie geesten de kans krijgt zijn leven te beteren.

6 Scrooged (1988)

Minder getrouwe adaptatie, waarin Bill Murray als cynische tv-producent de drie geesten over de vloer krijgt. De slogan in de VS verwees subtiel naar Ghostbusters: ‘ Bill Murray is back among the ghosts. Only this time, it’s three against one.

7 The Shop Around the Corner (1940)

Romantische klassieker waarin James Stewart en Margaret Sullavan elkaar eerst het leven zuur maken, maar op kerstavond in elkaars armen vallen. Jaren later dunnetjes overgedaan als You’ve Got Mail.

8 White Christmas (1954)

De titelsong op de soundtrack én Bing Crosby in de hoofdrol, veel meer kerst kun je niet krijgen. Crosby speelt een van twee Amerikaanse soldaten die terugkeren van WO II en hun vroegere generaal helpen in zijn noodlijdende hotel.

9 Bad Santa (2003)

Voor als de dag al gevorderd is: Billy Bob Thornton is een erg vuilgebekte oplichter die zich voordoet als de Kerstman om warenhuizen te kunnen leegroven op kerstavond.

10 The Polar Express (2004)

Net als A Christmas Carol een tekenfilm van Robert Zemeckis, met een geanimeerde versie van Tom Hanks als de conducteur van een trein naar de Noordpool.

Bekijk fragmenten uit deze films op FOCUSKNACK .BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content