Een computernerd zou Kobe Ilsen zichzelf niet (meer) noemen. Maar neem hem vooral zijn e-mail niet af.

Zit je veel op het internet?

Best wel, vooral voor de geweldige uitvinding e-mail. Chatten vind ik dan weer vreselijk nietszeggend. Een grote surfer ben ik niet, maar ik hou van sites waarop je kan doorklikken. All Music Guide bijvoorbeeld, of The Internet Movie Database. Ik ben nogal een filmliefhebber.

Blijf je daar dan uren op dwalen?

Ik doe vaak een quiz met mezelf: raak in zo weinig mogelijk stappen van Julia Roberts naar Michael Moore, of van Slash naar Ann Christy. Dan moet je echt goed nadenken wat de link kan zijn.

Durf je als filmliefhebber ook wel eens illegaal te downloaden?

Ik zal niet zeggen dat ik het nog nooit gedaan heb, maar ik koop mijn films toch altijd liever op dvd. De kwaliteit is beter, en dvd’s zijn tegenwoordig zo goedkoop dat het stom zou zijn je bandbreedte aan DivX te besteden.

En muziek?

iTunes vind ik fantastisch, maar ik koop nooit muziek. Ik ben meer een radioman. Toen ik nog als regisseur voor Temptation Island werkte, downloadde ik wel eens nummers om te zien welke dubbele bodems het best bij hun scène pasten.

Ben je een fan van YouTube en consorten?

Absoluut, net zoals van Garage TV, vooral om de beste stukjes van Willy’s & Marjetten of Extra’s nog eens te zien. Ik weet niet of het legaal is, maar via SaveTube kan je filmpjes van YouTube opslaan. Handig als je die skater die denkt dat hij over een gat van twintig meter kan springen aan je vrienden wil laten zien.

Heb je al een eigen MySpace- of Facebookpagina?

Een week of drie geleden heb ik stomweg een Facebookpagina aangemaakt en eigenlijk vind ik het wel leuk. Ik heb zo al enkele oude vrienden teruggevonden én natuurlijk ongegeneerd de privacy van anderen geschonden (lacht). Soms vraag ik me af wat mensen bezielt om hun diepste geheimen prijs te geven.

Geen blogliefhebber dus?

Niet echt, nee. Denken die mensen echt dat de wereld op hun mening zit te wachten? Ik heb ook al eens ge-ego-googled, en ik vind het toch iets te makkelijk om vanachter je pc een programma met de grond gelijk te maken omdat je iemands hemd niet mooi vindt.

Ken je eigenlijk iets van computers op zich?

Mijn vader zat in de branche. Ik ben ermee opgegroeid en als kind was ik zo’n nerd die voortdurend zat te gamen. Ik heb ook mijn eigen computer in elkaar gestoken. De ventilatie ervan voorziet mijn halve huis van airco (lacht).

Wil je elk laatste snufje per se in huis halen?

Ik heb géén gehackte iPhone, als je dat bedoelt, daar kan ik echt niet wakker van liggen. Mijn huidige computer heb ik nog maar een jaar of twee en daar kan ik nog wel even mee verder. Ik denk dat ik me dan een MacBook aanschaf, die kunnen me wel charmeren.

Kobe Ilsen presenteert vanaf 9/1 (20.45 – één) samen met Martine Tanghe het nieuwe debatprogramma Volt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content