KNACK FOCUS’ alternatieve entertainment-awards

Waar het hart van vol is

Lieven Van Gils moest toch ergens een prijs krijgen.

MEEST OVERBODIGE BV-BOEK

Waar het hart van vol is van Louise Coffyn

U kent Louise Coffyn als Louise van Temptation Island – de ex van Marvin. Wat u misschien nog niet weet: Coffyn heeft dit najaar een roman uitgebracht. Meer zelfs: een sleutelroman. Wij citeren van de achterflap: ‘Waar het hart van vol is is een gevoelige roman, waarin Coffyn het verhaal vertelt van Lilly en haar vriend Gabriël, die besluiten om samen deel te nemen aan een tv-programma dat hun relatie op de proef stelt. Ook wanneer tijdens de uitzending vervelende en intieme tapes opduiken op het internet, houdt Lilly zich sterk. Met een bewonderenswaardige moed staat ze weer op.’ Om een of andere reden denken wij al te weten hoe het afloopt.

MOEILIJKST TE VERGETEN RECLAMESLOGAN

‘Ik lach. ik nies. ik verlies urine.’

De ‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’ voor de 21e eeuw. De slagzin die Always bedacht voor hun Discreet-incontinentieverband blijkt niet uit het geheugen weg te branden. Spijtig genoeg. Tevens de meest bevreemdende tv-reclame sinds die voor haardvuren van een paar jaar geleden waarin twee muilende, naakte bejaarden de slogan ‘Bring back the fire in your life’ mochten uitbeelden. Ter info: de Amerikaanse commercial van Always is ‘I laugh. I sneeze. There goes my sensitive bladder.’ Ook niet briljant.

MEEST ONGEMAKKELIJKE TV-MOMENT

Maurits Pauwels in Van Gils & gasten

Na zorgvuldige studie van een volledige jaargang Van Gils & gasten blijken er drie dingen te zijn waar Lieven Van Gils niet goed in is. Eén: muziek. Gooi een akoestische gitaar de studio in en je krijgt tenenkrullerij. Twee: humor. Laat een grappig iemand in de studio binnen en je krijgt tenenkrullerij. Drie: improvisatie. Laat iets onverwachts gebeuren in de studio en je krijgt tenenkrullerij. Dat de passage van Mauro Pawlowski – die bij Van Gils enkel als zijn personage Maurits Pauwels geïnterviewd wilde worden – enigszins tenenkrullend zou zijn, lag dus in de lijn der verwachtingen. Dat het onuitkijkbaar tenenkrullend zou zijn dan weer niet. Vermoedelijk had een redactielid nog een rekening met Van Gils te vereffenen.

BREEDST UITGESPONNEN NIEUWSEVENT

Het kapsel van Karen Damen

Beter bekend als De Dolle Nieuwstiendaagse van juni 2016. Eerst had Karen Damen in TV Familie gezegd dat er misschien verandering zou komen in haar kapsel. Daarover mocht ze op 8 juni dan in Van Gils & gasten komen praten, waarin ze aankondigde dat het ‘blond, bruin of iets anders’ kan zijn. Het Nieuwsblad vatte die feiten samen in het stuk ‘Karen Damen is binnenkort niet meer de ‘rosse”. 11 juni: ‘Karen Damen toch nog even ros’, aldus Het Laatste Nieuws. 12 juni: ‘Waarom Karen Damen toch nog even ros blijft’. Wat bleek: ze had haar afspraak bij de kapper afgezegd. 16 juni: ‘Dan toch: Dit is het nieuwe kapsel van Karen Damen!’ Gevolgd door ‘Eindelijk niet meer ‘de rosse van K3” (Het Laatste Nieuws) en ‘Jawel, ze heeft écht een nieuw kapsel’ (Het Nieuwsblad) op 17 juni. De korte samenvatting: Karen Damen is nu ‘subtiel bruin’.

SLECHTSTE SEKSLYRIC

Kanye West

En dan hebben we het over Father Stretch My Hands, een nummer van zijn jongste plaat The Life of Pablo. Wij citeren: ‘Now I fuck this model / And she just bleached her asshole / And I get bleach on my T-shirt / I feel like an asshole.’ Een stukje tekst dat, behalve ‘Houdt Kanye West zijn T-shirt aan terwijl hij de liefde bedrijft?’, ‘Geeft anaal bleekmiddel af?’, ‘Hoe lang geeft anaal bleekmiddel af?’ en ‘Hoe krijg je anaal bleekmiddel op je T-shirt midcoitus?’ toch vooral één vraag oproept: snapt Kanye West eigenlijk wel wat de elementaire regels inzake rijmen zijn?

MEEST DRAMATISCHE JAN DECLEIR-DOOD

Jan Decleir in Den elfde van den elfde

Jan Decleir mag de jongste jaren al eens vaker sterven op tv. Afhankelijk van het budget van de reeks gebeurt dat in de eerste dan wel de laatste aflevering. Maar nooit eerder ging hij zo grotesk heen als in de finale van Den elfde van den elfde. De kans bestaat dat u de reeks nooit hebt uitgekeken, dus recapituleren wij even. Jan Decleir had zijn zoon seksueel misbruikt als kind. Zijn zoon had een nieuwe lever nodig. Wat de makers inspireerde tot een scène waarin Jan Decleir mocht rondhossen op een veld in een poging een hartaanval op te wekken, te sterven en zijn lever af te staan aan zijn zoon om alles goed te maken. En dat alles terwijl de dokter erop stond te kijken en hem aanmoedigde. ‘Ik kan het niet.’ ‘Hubert, ge moet. Komaan, voor uw kinderen! Lopen! Lopen! Voor uw kinderen!’ Tot hij uiteindelijk dood neervalt.

Jan Decleir verdiende beter dan dat.

BESTE LOOKALIKE

Deze wortel

#jayvleugels. Vinden wij grappig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content