Assassin’s Creed II

PLAYSTATION 3, PC, Xbox 360 > Ubisoft

GAMEPLAY>9 GRAFIEK>9 GELUID>8

Achtergrond Na onder meer Jeruzalem en Damascus te hebben aangedaan ten tijde van de kruisvaarders in de eerste episode van Assassin’s Creed, duikt protagonist Desmond Miles met behulp van de Animustijdmachine opnieuw het verleden in om er de herinneringen van een van zijn voorouders te herbeleven. Zijn avonturen brengen ons deze keer naar de Renaissance aan het einde van de 15e eeuw in onder meer Firenze en Venetië.

Stedenbouwkundige vergunning Het straatbeeld van enkele van de bekendste en mooiste Italiaanse steden oogt werkelijk subliem. Basilieken en kerktorens geïnspireerd door de kunst en architectuur van Michelangelo, nauwe en gevaarlijk ogende steegjes, druk bevolkte marktpleinen, gezellige winkelstraten: alles is tot in de kleinste details verzorgd. Samen met de dag-en-nachtcyclus brengen deze elementen de spelwereld écht tot leven. Het leuke is dat u werkelijk overal kunt opklauteren om te genieten van panoramische vergezichten, vijanden te ontlopen of als een lenige geveltoerist missies uit te voeren. Een toren beklimmen om de skyline van Firenze te bewonderen en daarna met een dodensprong weer op de begane grond te belanden: het ziet er gevaarlijk scherp uit.

Gadgets Door een vriendschap met Leonardo da Vinci (die ook echt een rol speelt in de game) heb je naast je vertrouwde wapens zoals de in uw mouwen verborgen dolken toegang tot experimentele snufjes. Een primitieve deltavlieger die gebruikmaakt van door brandstapels gegenereerde thermiek, sluwe gifdolken en een roestig pistool zijn enkele van de foefjes die u als huurdoder bij het uitschakelen van een tiental prominente (historische) figuren mag hanteren.

Verdict Assassin’s Creed II is nog mooier dan zijn voorganger, bevat veel meer zijmissies – en wordt hierdoor veel afwisselender – en verleent toegang tot een nieuw managementsysteem, beschikt over een onderhoudende verhaallijn én brengt de speler op een ongedwongen manier iets bij over de Italiaanse cultuur en geschiedenis. Dit is zonder meer een van de grootste toppers van deze eindejaarsperiode.

Win 5 x Assassin’s Creed II goodie bags met daarin een T-shirt, een exclusieve zegelring, een masker en een riem. Kijk snel op pagina 8.

Trakteert op

FOCUSKNACK .BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content