KIJK UIT VOOR…TIM MIELANTS

Omdat de regisseur van onder meer Super 8 en Code 37 voor Acht Dat we dees nog mogen meemaken gaat draaien, een tragikomische miniserie over drie bejaarden in een rusthuis.

Wat is voor jou het hoogtepunt van 2011?

TIM MIELANTS: Wat films betreft, was ik heel erg onder de indruk van Drive, en van Tree of Life. De beste tv-serie van 2011 was voor mij The Kingdom van Lars von Trier. Ja, ik weet het, die reeks is al meer dan tien jaar oud, maar ik heb ze nu pas gezien. Werkelijk iedereen heeft me de afgelopen jaren gezegd dat ik die moest bekijken en ik moet zeggen: ze hadden gelijk.

Wat wil je zo snel mogelijk vergeten?

MIELANTS: Niets. Ik ben zo iemand die van alles wat hij ziet meestal wel iets goed vindt, of het nu één moment is of één scène… Maar als ik echt iets zou moeten noemen waarvan ik veel meer had verwacht, dan toch de Kuifje-film. Ik had gehoopt dat het zo’n meeslepende spielbergiaanse blockbuster zou zijn, maar het viel tegen.

Van wie wil je meer zien in 2012?

MIELANTS: Van Luk Perceval. Ik ben altijd een enorme fan geweest van zijn toneelstukken, hij heeft me enorm geïnspireerd in het verleden, en ik vind dat we iemand als hem op dit moment missen in de Vlaamse theaterwereld. En daarnaast ben ik ook benieuwd naar de nieuwe reeks van Code 37 van Jakob Verbruggen, en naar de film van Jonas Govaerts (de coregisseur van ‘Super 8’; nvdr.), een horrorthriller waarin kinderen één voor één worden afgeslacht. (Lacht)

Waar kijk je het meest naar uit?

MIELANTS: Twee dingen. The Broken Circle Breakdown, de nieuwe film van Felix van Groeningen en Met Man en Macht, de tv-serie van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck. Ik vond hun vorige reeksen erg sterk, zeker Van Vlees en Bloed. Dat we dees nog mogen meemaken moet een soort kruisbestuiving worden tussen dat tragikomische kantje van Van Vlees en Bloed en het absurde van Super 8.

Wie wordt de M/V van 2012?

MIELANTS: Veerle Baetens. Ik heb met haar samengewerkt voor Code 37 en dat is een madam met belachelijk veel talent. En natuurlijk ook Matteo Simoni, Stef Aerts en Bart Hollander, drie jonge gasten die de niet benijdenswaardige taak hebben gekregen om in Dat we dees nog mogen meemaken drie oude vrouwtjes te spelen.

Waar wil jij over een jaar staan?

MIELANTS: Ik zou een klein beetje meer vrijheid willen hebben om de dingen te maken die ik zou willen maken. (Bedenkt zich) Wat zeg ik nu? Ik maak nu al alles wat ik wil! Eigenlijk loopt alles perfect, dus ik zal al blij zijn als het over een jaar niet grandioos bergafwaarts is gegaan. (Lacht)

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content