Op zondag verzamelt Karolien Debecker voor dag en dauw stof voor Was het nu 80, 90 of 2000?. Haar eigen Wikipediapagina heeft ze als sinds ze bij Ketnet als wrapper aan de slag ging.

Hoe is het om Wikipediaberoemd te zijn?

Scary. Iemand houdt mij blijkbaar in de gaten. Ik was nog maar net bij Studio Brussel begonnen of het stond er al op. Iemand zei me ook dat ik een fanpage heb, maar die is alweer offline.

Zeg nu niet dat je nog nooit je eigen naam hebt gegoogeld.

Toch wel. Maar daar had ik een goede reden voor. Mijn kleren worden gesponsord door O’Neill, maar toen hun marketingverantwoordelijke mij voor het eerst opbelde, moest hij toegeven dat hij niet wist hoe ik eruitzag. Hij heeft mijn naam gegoogeld en toen werd het plots even stil aan de andere kant van de lijn. Ik wilde natuurlijk weten wat hij gezien had: blijkbaar kom je via Google altijd eerst uit op een interview op de site van Wel Jong Niet Hetero waarin ik het over mijn coming-out heb. (Lacht)

Ga je op Google ook op zoek naar info voor ‘Was het nu 80, 90 of 2000?’ of heb je daar meer gespecialiseerde webbronnen voor?

Niet echt. Of toch: YouTube! Ik vind het leuker om te vertellen dat Magnapop in een of andere clip afgeknipte jeansbroekjes droeg dan een biografie af te rammelen. YouTube is mijn favoriete vorm van entertainment. Ik vind het zalig om te beginnen bij een aflevering van Mik, Mak en Mon om uiteindelijk bij bloopers uit Het Rad van Fortuin te belanden.

Onlangs nog meer nostalgische onzin op het net gevonden?

Ja! Op yearbookyourself.com kun je een foto van jezelf uploaden om te weten hoe je er zou hebben uitgezien, als je bijvoorbeeld in ’72 achttien was. Ik ben ervan geschrokken, want in ’56 leek ik als twee druppels water op mijn vader. (Lacht)

Sinds kort zit je in het spel ‘KetnetKick 2’. De nieuwe Lara Croft!

Laat het uit. Ik weet nog net wie Lara Croft is, maar verder ken ik níéts van videospelletjes. Al weet ik uiteraard wel dat KetnetKick 2 een superfijn spel voor kinderen is – niets genre ‘I’ll blow your fucking brains out‘. In het spel komen kinderen op een mysterieus eiland terecht waar ze opdrachten krijgen van Ketnetwrappers. Zoals ik dus.

Zegt ze enthousiast.

(Lacht) Ik kan het niet helpen, maar videogames zijn écht niets voor mij. Ik kan totaal niet vatten waarom mensen op een Wii in hun woonkamer zouden willen tennissen. ‘Alvast niet om aan hun techniek te werken’, denk ik dan.

Er bestaan ook karaokespelletjes als SingStar voor PlayStation.

(Verbaasd) Echt? En staan daar dan ook nummers van ABBA op?

Volgende maand verschijnt er een speciale editie met alléén maar nummers van ABBA.

(Extatisch) Geef hier die PlayStation!

Karolien Debecker presenteert Was het nu 80, 90 of 2000?, elke zondagochtend van 7 tot 10 uur op Studio Brussel. Tijdens de week wrapt ze voor Ketnet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content