ELKE DINSDAG EN DONDERDAG 20.10 – ééN

KAAT & CO

‘Naar de hel met realiteit! Fictie moet als een delirium werken!’ Het credo van de Franse schrijver Céline is wellicht het werkmotto van Sputnik, de ploeg die alle scenario’s bedenkt voor Kaat & Co. Naarmate de docufictieserie vordert, laten de grillige plotwendingen zelfs de soapschrijvers van Days of our Lives naar adem snakken. Het duurde even voor Kaat & Co bij de Vlaamse kijkers aansloeg, maar de Gouden Roos-jury had minder tijd nodig om de docufictie van één te nomineren in de categorie soap. Het kan dan ook geen wonder zijn dat emotie weer verzekerd is in de nieuwe reeks.

Nathalie Meskens: Dat valt nog mee. We zijn intussen drie maanden verder en mijn personage, Kaat, is net afgestudeerd. Ze wil er één jaar lang op uit trekken om op wereldreis te trekken. In de nieuwe serie zullen we misschien dus ook vaker op verplaatsing draaien.

Je beweerde ooit dat je een rol in ‘Thuis’ wellicht niet aan zou kunnen. Is er dan zo’n groot verschil?

Meskens: Tuurlijk. In Kaat & Co schrijf ik de verhaallijnen niet, maar ik bedenk wel mijn eigen dialogen. Dan gaat het makkelijker om die scènes te brengen. In Thuis zou ik misschien te vaak in de lach schieten.

Theater is je grote liefde, dan komt film en dan pas televisie. Dankbaar!

Meskens: Neen, ik ben echt dankbaar voor mijn kansen die ik krijg door Kaat & Co. Maar ik ben eigenlijk vooral bezig met theater. En wat film betreft: ik wacht steeds ongeduldiger op een aanbieding.

Ondertussen speel je ook omroepster Peppy in ‘Als Het Maar Beweegt’. Heeft Andrea al geprobeerd je ogen uit te krabben?

Meskens: Ik heb viavia gehoord dat Andrea Croonenberghs met die persiflage kon lachen. Gelukkig maar, want ik wil omroepsters niet belachelijk maken. Het was in de eerste plaats een perfect alibi om met Stany en Peter te mogen werken.

Met Het Mes Op Tafel De nieuwe quiz Celsius werd op het laatste nippertje afgevoerd, wegens niet goed genoeg. Jo Van Damme probeert het daarom met Met Het Mes Op Tafel, een Nederlandse format waarin gokken en quizzen een huwelijk aangaan (20.45 – Canvas) De doodstraf voor een leugen Duitse documentaire over een man die al bijna twintig jaar wacht op zijn doodstraf, terwijl hij misschien onschuldig veroordeeld is (0.30 Canvas)

(G.V.A.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content