JUST THE TWO OF US

21.30 – VTM

Bekende Vlamingen moeten tegenwoordig van alle markten thuis zijn. Naast hun dagelijkse bezigheden als presentator, acteur of simpelweg persoonlijkheid moeten ze nu in allerlei programma’s immers gaan bewijzen dat ze daarnaast nog over zangtalent beschikken. In Just the two of us krijgen acht niet-zingende BV’s het gezelschap van acht wel-zingende BV’s en moeten ze met spetterende duetten publiek en jury van hun kunnen overtuigen. Naast Sofie, Dirk Blanchart en Hilde Norga zal ook Zaki hen met argusogen gadeslaan.

Zal je je in je jurystoel de hele tijd zitten verkneukelen om de prestaties van de deelnemende BV’s?

Zaki: Dat niet. Toen ik in de jury van De Soundmixshow zat, vond ik het lastig om iemand die erg zijn best doet de grond in de te boren. Dan moet je God spelen. Maar dit zijn mensen die het gewoon zijn in de schijnwerpers te staan, waardoor ik er veel minder moeite mee heb. Je zou trouwens eens moeten zien hoe BV’s op feestjes elke mogelijkheid aangrijpen om te zingen. (lacht)

Ga je hen dan nu eens stevig op de pijnbank leggen?

Zaki: Ik zal absoluut zeer streng zijn. Ze mogen zeker niet vals zingen, maar ik vind het nog veel belangrijker dat er iets gebeurt tussen de twee die samen op een podium staan, wat in een ander programma wel eens de X-factor wordt genoemd. Je ziet dat bij alle grote duetten: Youssou NDour en Neneh Cherry, Marvin Gaye en Kim Weston en recent ook Bono en Mary J. Blige. Dan wordt de optelsom van 1 en 1 plots 3, of minstens 2,5.

Leg je met die voorbeelden de lat niet heel erg hoog?

Zaki: Je moet de lat hoog leggen, anders heeft een dergelijk programma geen zin. Ik heb zelfs het gevoel dat enkele van die BV’s ons nog zullen verbazen, misschien doen we wel een grote ontdekking.

Had je niet liever zelf op het podium gestaan? Je hebt zelf ook nog gezongen.

Zaki: Ik heb dat ooit nog gedaan, en er zelfs een beetje succes mee gehad, maar de dingen die ik heb opgenomen waren eigenlijk allemaal toevallig. Ik heb mezelf nooit een grote zanger gevonden. Men heeft mij trouwens sterk afgeraden het ooit nog eens te proberen (lacht).

Witte Raven Spring-in-’t-veld Zohra mag zich bewijzen als advocate (21.20 – één) Russell Crowe Documentaire over de opvliegende Australische acteur, in de reeks Beroemd of Berucht (22.00 – Vitaya)

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content