Quentin Tarantino is de speculatie rond de nieuwe James Bond grondig beu en stelt Pierce Brosnan voor om een remake te maken van Casino Royale. * De derde verfilming van Harry Potter komt in de zalen: opmerkelijk is dat de producenten dit keer hebben gekozen voor een filmmaker, Alfonso Cuarón, om alles in goede banen te leiden. * Het vervolg op Shrek heeft na vijftien dagen al evenveel geld opgebracht als de animatieklassieker uit 2001. Dat mag ook wel, want Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz krijgen het recordloon van tien miljoen dollar om hun stem te verlenen aan een animatiefilm. * Klein bier vergeleken met de overeenkomst die Tom Cruise sloot om de hoofdrol te spelen in Steven Spielbergs romanverfilming War of the Worlds van H.G. Wells. Hij krijgt tien procent van de inkomsten, goed voor ruim driehonderd miljoen dollar, zeggen waarnemers. Son of a bitch, zeggen wij. * Licht in de duisternis:Aaltra (Gustave de Kervern & Benoît Delépine), Dawn of the Dead (Zack Snyder).

Drown in my own tears:Ray Charles ruilt Georgia in voor Pearly Gates. Hij werd 73. * iTunes Music Store wordt opgestart in Europa. * Perry Farrell, frontman van Jane’s Addiction, wordt uit zijn eigen band gegooid. * Bondage is bad for you: Madonna bekent zich tot de Kaballah, wil voortaan aangesproken worden met Esther en doet haar dansers 5 dollar per vloek afdokken. * De verlegen Norah Jones speelt voor een uitverkocht Vorst Nationaal, maar niemand die het echt merkt. * TW Classic zet fruitthee voor de Donna-luisteraars met Phil Collins, The Corrs, Alicia Keys en… Jasper Steverlinck. * David Bowie krijgt tijdens een concert in Oslo een lolly, in Noorwegen bekend als ‘love on a stick’, in zijn oog. * In onze iPod:Uh Huh Her (PJ Harvey), Sonic Nurse (Sonic Youth), Ancestry in Progress (Zap Mama), To the Five Boroughs (The Beastie Boys), Gettin’ in over My Head (Brian Wilson), A Ghost is Born (Wilco).

VTM zet zijn rush naar vernieuwing kracht bij, met de terugkeer van Rad van Fortuin. De oogst totnogtoe: ‘De grote pruimen van Dolly Parton’ (in plaats van ‘De grote pruiken van Dolly Parton’), ‘Frietkweker’ (in plaats van ‘Fruitkweker’) en het mysterieuze ‘De Laboureuse Axelle Red’ (in plaats van ‘De Limburgse Axelle Red’). * Rad van Fortuin maakt deel uit van de ambitieuze zomerprogrammering van VTM, net als Factor 3, een ‘lichtvoetige’ talkshow gepresenteerd door Gerty Christoffels, Jo De Poorter en Jan Verheyen. Het aantal last-minute-boekingen schiet de hoogte in. * TV1 scoort dé zomerhit met Fata Morgana, waarin dorpen moeten samenwerken om een uitdaging uit te voeren. ‘Hou Sergio weg uit uw dorp’, behoorde jammer genoeg niet tot de opdrachten. * Het boemerangeffect van Sporza: VMMa en VT4 kopen samen de uitzendrechten voor de WB Voetbal in 2006. * De VRT brengt naar aanleiding van de verkiezingen meer (en vaak ook uitstekende) politieke programma’s dan ooit tevoren, maar de meeste aandacht gaat toch weer naar Doe De Stemtest, dat – toegegeven – debiel blijft. * Gezien en goed bevonden:Hustle (Canvas).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content