Jimmy Dewit is beter bekend als dj Bobby Ewing, een telg van het trio Discobar Galaxie. Muziek en instrumenten koopt hij graag online, maar Facebook moet hij niet.

Staat surfen voor jou gelijk aan ontspanning?

Ik zit veel in de studio en de verleiding is soms groot om even op de andere computer rond te surfen. Voor mij staat er een groot scherm waarmee ik de studioapparatuur bedien, en rechts staat de laptop. Als ik vastzit met het werk, surf ik even naar deredactie.be, dat is met stip mijn meest bezochte website.

Welke sites bezoek je nog regelmatig?

Sinds twee weken heb ik een Facebookaccount, ik ben gezwicht voor de sociale druk. Nu begrijp ik waarover mijn vrienden het hebben: elke scheet die ze laten, zetten ze op Facebook. ‘Sitting on a train to London’, lees ik dan. Tenzij David Bowie ernaast zit, vind ik dat niet interessant. Ik ben wel een trouwe surfer: zodra ik een site leuk vind, stop ik hem in mijn taakbalk en surf ik er regelmatig heen. Matrixsynth.com vind ik een heel leuke blog: hij gaat over mensen die muziek maken en er filmpjes over posten. Het zijn allemaal synth wizards, dat klinkt misschien geeky, maar ik vind dat leuk. Ik heb onlangs een effectje gekocht omdat ik daar een filmpje over had gezien.

Koop je je platen nog in de winkel?

Neen, Sinds een paar jaar kom ik niet meer in de platenwinkel. Juno.co.uk bijvoorbeeld is echt een goede site. Je kunt zowel mp3’s als wav-bestanden kopen, maar wav is beter om te draaien. Bij mp3’s is de kwaliteit soms nogal slecht, en dat hoor je als je de volumeknop opendraait.

Kijk je ook online naar films of series?

Niet echt, maar YouTube is hier wel een van de grote favorieten. Dat is één grote nostalgiemachine, zelfs mijn zoon van vijf vindt het geweldig. Vorige week keek ik met hem naar oude reclamefilmpjes voor speelgoed, stuntautootjes en dingen die ik als kind kreeg. Ik verwonder mij er altijd over dat zoveel mensen iets posten. Ik ga op zoek naar akkoorden van een bepaald nummer en tien verschillende mensen hebben al een handleiding online gezet mét tekst en noten. Dat vind ik straf. Ik ben ook met van alles bezig, maar ik heb die profileringsdrang niet. Ik zal mezelf nooit filmen om dat filmpje vervolgens online te gooien.

Heb je nog nood aan tastbare dingen of vind je dat alles digitaal mag worden?

Iedereen heeft tastbare dingen nodig, maar ik koop die dingen wel vaak online. Kantoorgerief, maar ook instrumenten. Vroeger werd gezegd dat online bestellen geen charme heeft. Maar ik vind het iets romantisch hebben: ik bestel iets via het internet en twee dagen later staat er een mijnheer van UPS met een doos voor mijn deur.

Discobar Galaxie heeft net een nieuwe 3CD-box uit, getiteld ‘Inside the Soundsystem’. Op oudejaarsnacht spelen ze je zowel in de Antwerpse expo (op Lucky U) als in de Gentse Eskimofabriek (op Rendez Fou) het nieuwe jaar in.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content