Bart Cornand
Bart Cornand Redacteur Knack

Er is leven na Jef Neve. Vijf afleveringen lang richten we de spots op een jonge jazzcat die u dit seizoen móét zien: Steven Delannoye, Fulco Ottervanger, Lander Gyselinck, Joachim Badenhorst en Carlo Nardozza.

NAAM: Carlo Nardozza

LEEFTIJD: 29 jaar

STANDPLAATS: Beverst

INSTRUMENT: trompet

CONCERTEN: toert momenteel met Ivan Paduart (zie recensies). Info: www.jazzlabseries.be

In 2005 won je met groot gemak het concours van Gent Jazz, de twee cd’s met je kwintet waren raak. En toen, na 2008, werd het stil. Wat is er gebeurd?

CARLO NARDOZZA: Mensen trouwen, krijgen kinderen, zoeken een job buiten de muziek. Het werd moeilijk om de zaak samen te houden. In die periode begon ik in te vallen bij het Brussels Jazz Orchestra, en ik merkte dat ik nog véél kilometers te rijden had. Ik heb me toen toegelegd op freelancewerk. Door in te vallen bij andere bands en orkesten hoopte ik een bredere muzikant te worden. Ik heb nu een nieuw kwartet, waar ik de enige blazer ben. Even geen virtuoze saxofonist naast me die me onzeker maakt, dank je. En daarnaast speel ik in duo met pianist Michel Bisceglia.

Met de Luxemburgse drummer Jeff Herr speelde je vooral ‘in het buitenland’, lees ik op je site. Bedoelde je: in Luxemburg?

NARDOZZA:(Lacht) In Roemenië, Oekraïne, Litouwen – veel Oostbloklanden dus. En Duitsland.

Wat had je in het Oostblok te zoeken?

NARDOZZA: Die band van Jeff klinkt heel eighties. In Roemenië vonden ze dat nog heel vernieuwend, echt een inslaand succes. (Lacht)

Je speelde enige tijd in de band van bassist Henri Texier. Een waar icoon, toch?

NARDOZZA: Een boeiende man. Ik had één concert met hem gedaan en toen had ik ontzettend veel geluk – enfin, zij hadden geweldig veel pech. Hun trombonist had een zwaar ongeval gehad, en ik mocht invallen. Zo veel ervaring, zo veel verhalen… Ik bleef bij hem logeren in Parijs, en toen ik ging slapen, zei hij: ‘Dit was vroeger de kamer van Keith Jarrett.’ Dat is even slikken. Maar net zo goed is hij ontzettend streng. Je kon maar beter geen flaters maken en je schoenen poetsen.

Waar wil je over vijf jaar staan?

NARDOZZA: Zulke plannen maak ik niet. Ik wil zo veel mogelijk spelen, met zo veel mogelijk verschillende mensen, en op mijn dertigste – dat is deze zomer – maak ik de balans op: vind ik dit nog leuk of niet? Voorlopig ziet het er nog altijd goed uit.

En anders?

NARDOZZA: Anders ga ik bij De Post werken. Liever dat dan in een slechte musical spelen.

BART CORNAND

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content