Jacle bow

Peetvader Mario Goossens (Triggerfinger)

‘Nonkel Mario en de andere Triggerfingers schoten hen te hulp’

MARIO GOOSSENS: In 2013, toen ik het debuut van de band Rosa Parks aan het producen was, liet drummer Joris Thys me enkele demo’s horen van zijn andere groep, Jacle Bow. Toegegeven: ik was niet meteen verkocht. De nummers waren onaf en de band mankeerde een visie. Maar even later nodigde Thys me uit op een van hun repetities, en toen klikte het. Jonas Bastijns is een goeie zanger, de overige bandleden zijn vaardige muzikanten. En vooral: die repetitie was ongelooflijk plezant. Ik besloot Jacle Bow onder mijn vleugels te nemen.

De band schopte het in 2015 tot in de finale van De Nieuwe Lichting, maar viel buiten de top drie. Dat weerhield de mannen er niet van zich op een nieuw avontuur te storten. Ze beslisten op tournee te gaan door de VS – zonder geld, zonder toursupport, zonder album. En dan schoten nonkel Mario en de andere Triggerfingers hen te hulp. (lacht) Wij hebben onze laatste twee albums in Los Angeles opgenomen, dus leenden we hen ons materiaal dat daar stond uit. Jacle Bow versierde twintig Amerikaanse shows in tweeëntwintig dagen. Dat zegt veel over hun wilskracht: als ze iets doen, gaan ze er vol voor. Pas op: dat betekent niet dat ze er zomaar van uitgaan dat ze van de muziek zullen kunnen leven. ’s Avonds staan Bastijns en Thys dan wel op een podium, de ochtend erna serveren ze ontbijt in een Brusselse bed & breakfast. Tegelijk zorgen ze ervoor dat die job de muziek niet in de weg staat. Slim.

Hun debuutplaat What’s All the Mumble About, die ik geproducet heb, is net uit. Ik ben er ontzettend trots op, want ik heb die band in drie jaar tijd van een jonge groep die weinig meer was dan de som van hun invloeden zien uitgroeien tot een zelfverzekerde rockband. Mét een eigen smoel.

WHAT’S ALL THE MUMBLE ABOUT

Uit bij Warner.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content