Jacht op de schat

Eerste zin Dat Gregorio Palmisano en zijn zus Caterina al van kleins af aan fervente kerkgangers waren, wist heel het dorp.

Nadat bij de excentrieke broer en zus Palmisano de stoppen zijn doorgeslagen en ze op voorbijgangers zijn beginnen te schieten, treft de politie onder leiding van commissaris Salvo Montalbano in hun appartement een verzameling kruisbeelden en een oude opblaaspop aan, veelgebruikt en vaak hersteld. Niet veel later vindt Montalbano een bijna identiek seksattribuut in een afvalcontainer en ontvangt hij raadsels waarin de opdrachtgever Montalbano’s briljante geest uitdaagt om op schattenjacht te gaan. De jacht verandert in een sinistere race tegen de klok wanneer een jong meisje wordt ontvoerd.

Thrillerfans die het gehad hebben met uitzinnige plots en seriemoordenaars die elkaar qua inventiviteit de loef afsteken, kunnen zich deze maand troosten met de nieuwe Varg Veum of deze nieuwe commissaris Montalbano. Montalbano, die ook wel de Siciliaanse Maigret wordt genoemd, is aan zijn laatste avonturen bezig: schrijver Andrea Camilleri is in juli overleden. Je weet dat het einde van de reeks in zicht is, en intussen laat je je meeslepen door Montalbano’s scherpe verstand, intense ongeduld, relationele perikelen en een mysterie waarin twee sekspoppen en een paar raadsels eerst voor vermaak en daarna voor drama zorgen.

Jacht op de schat ***

Andrea Camilleri, Serena Libri (oorspronkelijke titel: La caccia al tesoro), 260 blz., 20,90 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content