IS ER WIFI IN TAHITI?

NIELS DESTADSBADER. 'Ik kom nog niet tot aan de knieën van Koen Wauters - voorlopig.'

Maandag 29/6, 20.30, VTM

Een nieuwe zomer, een nieuwe zomerquiz. In Is er wifi in Tahiti strijden twee teams van telkens drie bekende en één minder bekende Vlaming om een reis naar de zon. Gesneden koek voor de immer vrolijke Niels Destadsbader (26), die zo zijn debuut als quizmaster maakt. ‘Zenuwen? Sowieso. Omdat je bij zo’n quiz toch veeleer moderator dan presentator bent. Dat vergt meer dan gewoon een tekst voor de camera aframmelen. Ik wilde dit écht wel goed doen. Mijn grote voorbeeld is Lieven Van Gils: die schuift het ene moment in de Tour met renners aan tafel, en het andere zit hij in de studio van Reyers laat om met gasten te praten over de actualiteit. Hij is voor mij de perfecte moderator.’

Is er wifi in Tahiti, wie heeft die titel eigenlijk bedacht?

NIELS DESTADSBADER: Die is genoemd tijdens een brainstormsessie. Slaat nergens op, ik weet het, maar je moet er wel hard om lachen. Dat is ook waar de quiz voor staat. Onderliggende ideeën zitten er niet in, het is puur entertainment. Even je zorgen opzijzetten en genieten op een zomerse avond. Als het buiten niet al te warm is, tenminste. Want dan zou ik op een terras zitten, het opnemen en later bekijken.

Zat het in je carrièreplan om presentator te worden?

DESTADSBADER: Totaal niet. Mijn droom was acteur worden. Ik heb dan deelgenomen aan Steracteur sterartiest, en daaruit bleek dat ik wel kon zingen. Ik heb zanglessen gevolgd, ik kreeg een platencontract, en vervolgens ben ik Ketnetwrapper geworden. Ik keek op naar Koen Wauters, ja. Omdat hij kon zingen. En naar Jacques Vermeire, omdat hij gekke bekken kon trekken. Maar zelf presenteren? Daar had ik nooit bij stilgestaan.

En hier sta je dan. Je wordt al de Koen Wauters van de nieuwe generatie genoemd, en 2015 belooft je doorbraakjaar te worden. Het gaat wel hard, hé?

DESTADSBADER: Ach. Dat is appelen met peren vergelijken. Mooi compliment, daar niet van. Maar Koen Wauters is voor mij de presentator der presentatoren. Ik kom voorlopig nog niet tot aan zijn knieën.

Hoe is de overstap van de VRT naar VTM je bevallen?

DESTADSBADER: Het was vreemd, sowieso. En heel moeilijk ook, om na vijf jaar bij VRT te vertrekken. Omdat ik daar heel graag heb gewerkt, veel kansen heb gekregen. Ik ging ’s avonds slapen en ik dacht: ‘Ik móét die overstap maken’, om dan ’s morgens op te staan, denkende: ‘Nee, dit kan ik toch niet maken?’ Ik zit hier nu een goed jaar, en het valt allemaal wel mee. De programma’s halen goede kijkcijfers. Maar je moet realistisch blijven: als er straks twee programma’s komen die minder goed scoren, zal ik niet lang de nieuwe Koen Wauters blijven. Zo relatief is het allemaal.

Nog wilde plannen?

DESTADSBADER: Er zit een tweede F.C. De Kampioenen-film aan te komen. En ik presenteer straks ook K3 zoekt K3. Deze zomer treed ik dertig keer op met mijn band, en speel ik vijftien keer met Café Flamand. Mijn agenda zit bomvol, maar ik heb niet liever. Ik leef mijn droom.

(A.I.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content