Dimitri Dewever medewerker Trends

De Star Wars-gekte raakt stilaan op lichtsnelheid. De reboot van Battlefront is intergalactisch spek naar de schuimende bek van film- en gamefans, maar mist content.

A LONG TIME AGO…

George Lucas begrijpt al sinds begin jaren tachtig dat films en games zowel promotioneel als inhoudelijk een perfecte symbiose kunnen vormen. Toch zijn er door de jaren ontelbare slappe Star Wars-games verschenen. Battlefront (2004) en zijn directe sequel een jaar later zorgden voor een kentering. Samen met de twee Knights of the Old Republic-titels behoort de Battlefront-franchise nog steeds tot het allerbeste in Star Wars-games. En net voor de nieuwe film, The Force Awakens, in de bioscoop komt, brengt EA nu een reboot van Battlefront op de markt.

… IN A GALAXY FAR, FAR AWAY

Het spel heeft geen zier met die film te maken, en dat is prima. Spijtig wel dat er van een verhaallijn die je mee kunt bepalen ook geen sprake is. Je speelt verschillende confrontaties en gevechten uit de originele filmtrilogie: A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). Geen traditionele campagnemodus dus, wel een losse verzameling missies die je alleen, in split-screen met een tweede speler naast je op de bank of online met of tegen elkaar kunt spelen. Dat vertaalt zich in een vrij doorkruisbaar slagveld, met Imperial Walkers, TIE-fighters, stormtroopers en wat dies meer zij.

RUIMTEBONJE

Het onlinemultiplayerluik had gerust wat meer variatie in de omgevingen kunnen gebruiken. Twee gamemodi (‘Walker Assault’ en ‘Supremacy’) bieden plaats voor maximaal veertig spelers tegelijk, die het in twee teams tegen elkaar opnemen. De indrukwekkend grote Battlefield-achtige speelmappen – deze game is van dezelfde ontwikkelaar, Dice – omvatten open gebieden, heuvels die je kunt beklimmen, tunnels en actie die zich zowel op de grond als in de lucht afspeelt. In ‘Fighter Squadron’ kruip je zelf achter de stuurknuppel van rebellen- of Empire-toestellen voor dogfights en luchtshows.

VERDICT

Zeer lekker is dat je in sommige missies en multiplayermodi met legendarische personages kunt strijden, zoals Darth Vader, Luke Skywalker, Boba Fett, Han Solo en prinses Leia. Onze persoonlijke favorieten: ‘Heroes vs Villains’, waarin drie helden en soldaten het opnemen tegen evenveel slechteriken, en ‘Hero Hunt’, waarin één iconisch personage met zeven tegenstanders moet afrekenen. De wedergeboorte van Battlefront oogt strak, en zal fans vooral daardoor een visueel orgasme bezorgen. Maar we missen een pakkend verhaal, de upgrades stellen weinig voor en de omgevingen mochten destructiever.

STAR WARS: BATTLEFRONT ***

PC ? PS4 ? XBOX ONE ? ELECTRONIC ARTS

FOCUS TRAKTEERT

WWW.KNACKFOCUS.BE

Win 3 x Star Wars: Battlefront – 2 x voor PS4, 2 x voor Xbox One. Kijk snel op pagina 5

DIMITRI DEWEVER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content