Tiany Kiriloff weet alles over modetrends, en sinds kort ook over videogames. Voor het PS3-spel ‘LittleBigPlanet’ ontwierp ze haar eigen level én Sackboy.

Je eigen ‘Sackboy’?

(Lacht) Ik wist ook niet wat dat precies was, maar het is een soort alter ego waarmee je in het spel rondloopt – een schattig stofpoppetje. Je kunt het aankleden, van een ander kapsel voorzien en schminken. Echt te gek!

Naar verluidt heb je ook een eigen level in elkaar gestoken?

Dat was moeilijker. Je kunt niet om het even wat doen. Met allerlei verzamelde tools en machines kun je een gebouw optrekken, maar daarbij moet je dan wel rekening houden met de wetten van de zwaartekracht. (Zucht) Maar ook daar heb ik mij uiteindelijk flink mee geamuseerd. In se is het een eenvoudig spelletje, een beetje zoals Mario Bros. Dat je het volledig kunt customizen, maakt het echter vrij bijzonder.

Begrijpen we het goed dat de übertrendy Tiany Kiriloff zich vroeger met ‘Mario Bros.’ inliet?

Natuurlijk! (Lacht) Super vond ik dat. Ik denk dat ik elk spelletje met Mario en Luigi wel eens heb gespeeld. Maar verder reikte mijn interesse niet. Ik denk niet dat ik ooit andere games in huis heb gehad.

Vorige maand schoot Belmodo.tv uit de startblokken – jouw modesite. Zit niet iedereen al op Style.com?

Als professional surf ik daar geregeld naartoe, maar voor de doorsneeconsument is dat één kluwen. Belmodo.tv behandelt meer dan enkel mode. Het is een lifestylemagazine waarop ook filmpjes en reportages moeten komen – een site die je, in tegenstelling tot een tv-programma als Alive.Style, altijd en overal kunt raadplegen.

Intussen heb je ook al een groep op Facebook. Of course.

(Lacht) Een mens kan er niet onderuit. Maar geloof het of niet: ik kan dagen zonder. Ik heb er gewoon geen tijd voor. Mijn persoonlijke account probeer ik ook zoveel mogelijk privé te houden. Ik krijg dagelijks tientallen friend requests, maar die negeer ik meestal. Ik wil niet dat iedereen foto’s van mijn dochter ziet.

Wij noteren: ‘Tiany verkoopt liever foto’s van haar dochter aan ‘Dag Allemaal’ dan ze gratis op het net te zetten.’

(Kwaad) Hey, dat heb ik niet gezegd! Ik verkoop nooit foto’s van mijn gezin aan om het even wie. Ik scherm mijn privéleven graag wat af. Daarom aanvaard ik ook nooit friend requests van journalisten. Zijn wij eigenlijk vriendjes op Facebook?

Nu niet meer, neen.

Op woensdag presenteert Tiany Kiriloff het lifestylemagazine ‘Spotlight’ om 17 uur op Jim. Het programma wordt heruitgezonden op zaterdag en zondag. Het PS3-spel ‘ LittleBigPlanet’ ligt nu in de winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content