Néén, Sven Pichal zoektonline niet alleen naarconsumentenbedrog.Ook Knack.be staat tussen zijn favorieten.

Je bent net verhuisd. Zit je nu vol ongeduld op je internetaansluiting te wachten?

Normaal kwamen ze vandaag al, maar omdat we besloten hebben de kabel nog verder te trekken, moeten we nog even wachten. En ja, dat is wel even lastig. Ik ben blij dat ik op het werk mijn e-mail kan checken. Als de nood echt hoog wordt, stap ik zelfs een cybercafé binnen.

Zit je dan zo vaak te surfen?

Zonder het echt te beseffen doe ik voortdurend aan nieuwsgaring. Ik ga van de site van De Standaard over De Redactie naar Knack.be en die van Het Laatste Nieuws – die heeft toch dezelfde inhoud als Demorgen.be. En natuurlijk zoek ik zo ook informatie voor Peeters & Pichal.

Waar vindt een verontruste consument gedegen info?

Op de webstek van Peeters & Pichal. (lacht) Heel wat van onze onderwerpen worden trouwens door luisteraars aangereikt viae-mail. De site van het Nederlandse consumentenprogramma Kassa is ook een bezoekje waard.

Zijn er blogs die je dagelijks bezoekt?

Koenfillet.be volg ik trouw, en ook towntalk.wordpress.com volg ik graag. Een goedgeschreven blog van enkele Antwerpse homojongens die leuk algemeen nieuws met holebinieuws en nu en dan hun opinie combineren. Wat incrowd misschien, maar ze houden echt de vinger aan de pols van de subcultuur van homo’s in Vlaanderen.

Hebben jullie ook al internetzwendel blootgelegd?

Vorig jaar heb ik 100 euro belastinggeld mogen vergokken inCasino Swiss, een van die goksites waarvoor je Nederlandse spam krijgt. Meteen krijg je 250 euro bonus, maar ook die ben je gauw kwijt. Als je dan je overschot wil opstrijken, moet je die zogenaamde bonus terugbetalen!

Durf je zelf nog wel een gokje te wagen?

Niet met mijn eigen geld. (lacht) We hebben wel gemerkt dat Visa zulke activiteiten goed in de gaten houdt: zodra we met de VRT-bedrijfskaart inlogden, kregen ze op de negende verdieping aan de Reyerslaan telefoon.

Heb je al dingen online gekocht?

Dvd’s koop ik regelmatig via het internet. Als je via Google zoekt, merk je dat de prijzen tussen verschillende sites best concurrentieel zijn. Toen ik onlangs naar New York ging, heb ik op bikethebigapple.com ook een fantastische fietstocht geboekt. Echt een aanrader!

Staan er in je nieuwe huis ook grote technologische investeringen op het programma?

Ik ben van plan me een laptop aan te schaffen, liefst een MacBook omdat die heel mooi ogen én makkelijk zijn voor grafische programma’s. Digitale televisie hebben we nog niet. Daarvoor wacht ik tot we die hier via Telenet kunnen ontvangen. Bij Belgacom krijg je vooral voetbal en dat hoef ik nu niet nog meer te zien.

Nog andere tips voor vers samenwonenden?

Op de site van Ikea vind je een keukenplanner, erg handig als je je nieuwe keuken netjes wil laten passen. Al crashte mijn versie net voor het eindresultaat. Verder komt Goudengids.be altijd goed van pas, zeker als je iets zoekt in je nieuwe buurt.Deze zomer zoekt Sven Pichal voor Belmondo op Radio 1 naar sporen van het buitenland in het binnenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content