Een computerwizard is VRT-sportjournalist Marc Willems niet. Maar over sport weet hij alles te vinden op het internet.

Volgens je collega’s ben jij dé grote internetfreak van de Sporzaredactie.

Dat is toch een béétje overdreven. Ik gebruik het internet wel veel, zeker om mij te documenteren. Maar een wizard ben ik absoluut niet, ik weet vooral goed waar ik informatie kan vinden.

Welke sites kan je ons aanraden?

Ik kijk op een hele hoop sites. Onze eigen Sporzasite staat voortdurend open, en daarnaast surf ik regelmatig naar de stek van de internationale atletiekfederatie iaaf.org en die van de Vlaamse atletiekliga val.be. Sommige atleten hebben een eigen site, best handig.

Welke sporters halen het meest uit het internet?

In ieder geval niet Kim Gevaert. (lacht) Haar site wordt slechts af en toe geüpdatet, in tegenstelling tot die van Tia Hellebaut, die zelf al eens iets schrijft. Onlangs heb ik de site van de Nederlandse judoka Dennis van der Geest ontdekt, waar een beetje van alles op staat. Die van Nathalie De Vos en Veerle Dejaeghere ogen misschien niet zo mooi, maar zijn wel informatief.

Ga je systematisch de sites van kranten en tijdschriften af?

Echt belangrijk nieuws zal ik wel op Sporza.be vinden, zonder chauvinistisch te willen klinken. Verder is een abonnement op mediargus héél handig, want daar vind je haast alle Belgische media terug. Om buitenlandse kranten te raadplegen surf ik naar thepaperboy.com.

Bezoek je ook niet-sportgerelateerde internetstekken?

Ik surf minder en minder voor het plezier. Een keer per jaar durf ik een spelletje backgammon te spelen via Yahoo.com. En een van mijn ‘slechte’ Sporzavrienden heeft me Facebook.com leren kennen. Erg verslavend! Al ben ik er zo achtergekomen dat mijn wereldreizende zoon vaker zijn Facebook bijwerkt dan dat hij zijn ouders een mailtje stuurt.

En om je eigen vakantie te vullen?

Mijn vrouw en ik houden van fietsvakanties, daarvoor staan er ook tal van sites tussen mijn favorieten. Ik denk aan Cycletours. com, swedishcycling.org, vakantiefietser.nl, fietsvakantiewinkel.nl en meer. Ik hoor dat zulke vakanties steeds populairder worden, en toch komen wij onderweg haast niemand tegen.

Van op de wereldkampioenschappen atletiek in Osaka heb je geblogd. Zal je vanuit Peking ook trouw posten?

Toch wel, maar misschien niet zo trouw als vorig jaar. Ik vond het geweldig leuk om te doen, maar er kruipt ook enorm veel tijd in. Als ik elke dag een stukje moet schrijven, loop ik mezelf voorbij, vrees ik. Het hoeft voor mij trouwens ook niet altijd over de sport te gaan.

Zitten er in je koffer ook enkele technologische hoogstandjes?

Ik ben niet de man van de vele snufjes, een BlackBerry is bijvoorbeeld niet aan mij besteed. Nu neem ik mijn laptop mee, mijn iPod, een goedkope VRT-gsm, een Skypeheadset, en een aantal memory sticks met mijn documenten. En mijn JVC Portable Audio System waarop ik mijn iPod kan aansluiten. Ik heb mijn collega en flatgenoot Kris Meertens immers beloofd dat ik voor muziek zou zorgen.

Vanaf 8 augustus verslaat Marc Willems voor Sporza de atletiek- en judowedstrijden van op de Olympische Spelen in Peking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content