Jef Neve brengt liever geen minuut te veel op het net door. Al is het intussen ook voor hem onmisbaar geworden.

Wil je altijd en overal ‘connected’ zijn?

Mijn MacBook neem ik toch overal met me mee. Als je zo vaak onderweg bent als ik is zo’n ding heel handig om toch nog wat werk gedaan te krijgen. Je plugt hem in én je zit meteen ook op het internet.

Waar werk je dan zoal aan?

Alles staat op die Mac: via e-mail leg ik afspraken vast, in mijn agenda hou ik bij waar ik wanneer moet zijn én ik heb er ook muziekprogramma’s op staan.

Wat zijn je favoriete programma’s om met je muziek bezig te zijn?

Eigenlijk zijn dat de standaardprogramma’s. Ik gebruik Sibelius om partituren te schrijven en zowel Logic als ProTools om op te nemen. On the road zet ik zo wel eens een ideetje snel op de computer, maar ik benut zeker niet alle mogelijkheden. Ik ben een man van pen en papier.

Heb je een iPod als trouwe compagnon?

Ik heb hem altijd bij me, ja, ook omdat er een back-up van mijn agenda op staat. Via iTunes download ik dus wel, maar nooit op een andere manier. Ik vind het maar normaal dat ik voor muziek – en bij uitbreiding films – betaal.

Is je internetgebruik door de jaren heen erg veranderd?

Sinds ik de eerste keer op het web surfte op het Lemmensinstituut, is dat vooral uitgebreid. Ik heb nu mijn eigen site die een webmaster voor mij up-to-date houdt en een MySpace die ik haast nooit bezoek. Voor mijn radioshow zoek ik ook wel eens wat op.

Waar zoek je dan naar informatie?

Wikipedia vind ik makkelijk om iets over muzikale stromingen of artiesten te weten te komen, en anders is Google een goed vertrekpunt. Ook als ik in een stad kom waar ik nog niet geweest ben, speur ik naar de leukste bars, restaurants en interessante plekjes.

Zijn er websites die je vaak bezoekt?

YouTube is zeker een van mijn favoriete sites. Ik vind er vertolkingen van Rachmaninov die ik nooit eerder heb gezien en telkens weer een openbaring blijken. Naar Jazzinbelgium.com surf ik ook regelmatig.

Nog interessante jazzsites?

Op be.jazz geeft jazzliefhebber Mwanji zijn eigenzinnige commentaar op concerten, altijd wel leuk om te lezen en soms zelfs een ideale stek voor een nieuwe ontdekking.

Kort samengevat: internet biedt jou geen ontspanning?

Ik spendeer liever geen minuut te veel op het internet. Als ik eens een vrij moment heb, verkies ik een fijn cafeetje. Hoe praktisch en onmisbaar het ook is, voor mij is het een té solitaire bezigheid.Vanaf 2 maart trekt Jef Neve samen met Gabriel Rios en Kobe Proesmans op tournee door Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content