Tussen het grappen en grollen door volgt Els de Schepper het onlinenieuws met argusogen en luistert ze naar boeken op haar iPhone.

Is internetten voor jou pure ontspanning of zie je het als werk?

Als ik surf, is dat over het algemeen voor het werk. Ik doe veel opzoekingswerk naar de thema’s waarover ik schrijf. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn Googlepagina aangepast zodat er een heleboel nieuwsitems op verschijnen.

Volg je het nieuws alleen online?

Nee, de krant lees ik nog gewoon op papier. Ik kijk ook wel eens naar video’s op deredactie.be, maar een papieren krant is toch fijn om in je handen te hebben bij een kop koffie.

Koop je spullen op het internet?

Af en toe. Onlangs kocht ik een heel mooie art-decokapstok voor in mijn huis. Ik koop ook muziek via iTunes en als ik op reis ga, boek ik mijn vliegtuigtickets online. Ik hoor wel dat er met Visakaarten veel gefraudeerd wordt, dus verander ik vaak van Visakaart. Soms verkoop ik ook wel eens iets, maar dat doe ik via een vriend. Ik ben daar zelf absoluut niet bedreven in en heb te weinig tijd om dat in het oog te houden. En ik wil mijn naam ook niet zomaar bekendmaken.

Volg je wat er op het net over jouw theaterstukken verschijnt?

Ik probeer te vermijden om te lezen wat er online staat. Ik doe mijn werk met zoveel passie en liefde en ik geef het beste van mezelf. Wat er geschreven wordt, doet soms echt pijn. Ik weet wat mijn publiek van mijn stukken vindt, en met die feedback houd ik rekening. De rest laat ik aan mij voorbijgaan.

Volg je het werk van je collega’s via het internet?

Ik ga in het buitenland regelmatig naar shows van collega’s kijken, maar laat me daar niet te veel door leiden, ik doe graag mijn eigen ding. Jay Leno heeft bijvoorbeeld veel interessante thema’s, zijn programma bekijk ik graag op YouTube. Ik vind YouTube geweldig: je vindt er een rijkdom aan materiaal. De wereld ligt aan je voeten. Je ziet wat mensen bezighoudt en wat hen interesseert. En je komt op plekken waar je anders nooit zou komen, dankzij de lijstjes waarin YouTube gelijkaardige filmpjes groepeert.

Ben je een gadgetfanaat?

Absoluut niet. Ik weet zelfs niet hoe ik de video moet programmeren. Ik heb wel een iPhone en daarmee luister ik naar boeken die ik op iTunes koop. Vorig jaar zat ik met een rugzakje in de Himalaya, veel plaats voor boeken had ik dus niet. Maar ik had mijn iPhone bij me en ’s avonds kon ik gezellig naar verhalen luisteren. Geweldig, toch?

‘Els de Schepper Roddelt’, de nieuwe show van Els de Schepper, gaat in première op 13 en 14 november in de Lotto Arena in Antwerpen.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

alle links op FOCUSKNACK.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content