21.00 – VTM

Hoort u het ook? Dat gedempte gerommel, het geluid van honderden zenuwachtig kloppende harten, net voor ze in overdrive gaan in hun eerste stap richting eeuwige roem? Die ijle flarden tenenkrommend gejengelde versie van Robbie Williams’ Angels? Dat bijtende sarcasme in het jurycommentaar, dat achteraf als een gifgroene wolk in de lucht blijft hangen? Inderdaad, de aspirant-popsterren staan weer klaar voor een nieuwe ronde van Idool. Het muzikale niveau van de zangwedstrijd op VTM mag dan zelden het soort oorvervuiling overstijgen dat je kunt horen op een karaoke-avond in een willekeurige campingcafetaria, die dekselse preselecties leveren toch telkens opnieuw hilarische televisie op. Vanavond geven enkele ex-Idolen de aftrap voor het nieuwe seizoen. Performers als Peter Evrard, Natalia, Wim Soutaer en consorten brengen een nummer en vertellen over de impact die de talentenjacht op hun leven had.

Het gros van de Idool-overlevenden kan enkel dromen van het parcours van Natalia of Sandrine, en dat winst in de talentenjacht geen garantie voor platina betekent, maar in de meeste gevallen vooral een springplank naar het pensenkermissencircuit is, illustreren volgende wapenfeiten:

Peter Evrard, de winnaar van Idool 2003, moet het tegenwoordig meer hebben van zijn werk in een vluchtelingencentrum dan van zijn tourschema. In september kunt u zijn akoestische set op het marktplein van Hamont-Achel bijwonen, een optreden dat volgens zijn eigen site ‘van overweldigende kwaliteit!’ zal zijn.

Wim Soutaer, tertius in Idool 2003, mag dan beter boeren, hij onthoofdde zijn tourschema door mee te werken aan Dancing On Ice, het dansprogramma dat binnenkort op VTM begint. Gelukkig heeft hij een gastoptreden met Harmonie Sint-Cecilia behouden. Allen naar Rotselaar!

Joeri Fransen, de winnaar van Idool 2004, heeft net als Peter Evrard zijn contract met Idool-manager Bob Savenberg verbroken zodat hij zijn eigen muzikale koers kon blijven varen. Een blik op zijn cd True Lies, meerbepaald toen we de titel Scratch The Surface in het oog kregen, deed ons vermoeden dat daar een woeste cover van de New Yorkse hardcoreband Sick Of It All op zou staan, maar maak u geen illusies: Joeri brengt nog steeds mierzoete pop.

(D.M.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content