'HUNG'. Geen slappe kost.
Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

VAN POOIERS EN PROSTITUÉS – ‘Hung’ lijdt niet aan vroegtijdige zaadlozing, zo bewijst het tweede seizoen.

Seizoen 2

Reeks: **

Extra’s: **

(Warner Home Video)

Reeks. Tegen het einde van het eerste seizoen van Hung kon je je de vraag stellen of de serie overeind zou blijven, of dat ze in dat eerste jaar al haar beste zaad verschoten had en slappe kost zou worden. De mensen die de dubbele bodems in de vorige zin opgemerkt hebben, kennen het bizarre concept van Hung al, voor de anderen leggen we het hier nog eens uit: deze reeks van HBO draait rond Ray Drecker, een turnleraar op een middelbare school die zich uit geldnood tot prostitué herschoold heeft. Drecker is namelijk erg goed bedeeld in de onderste regionen, en nadat zijn huis afbrandde, heeft hij besloten om zijn talent te gelde te maken. Vooral onder impuls van Tanya, een vrouw die zijn kunsten al aan den lijve heeft ondervonden en zich tot zijn pooier opwerpt.

Het uitgangspunt van Hung mag dan wat op een puberale natte droom lijken, de serie was in het eerste seizoen een stuk ingetogener dan je zou denken. Ray en Tanya zijn immers vooral uit wanhoop in het oudste beroep ter wereld gestapt. Ze zijn niet echt in de wieg gelegd voor de prostitutie, en de verhalen draaiden dan ook vooral rond hun onzekerheid en onbeholpenheid. Het tweede seizoen gaat op dat elan verder: in de eerste afleveringen zien we hoe Ray in de knoop raakt met zichzelf als een hoogzwangere vrouw een beroep doet op zijn diensten, enerzijds omdat de klant bij hem herinneringen oproept aan zijn ex, anderzijds omdat hij niet de man wil zijn die een wig in andermans relatie drijft. Tanya heeft dan weer haar handen vol met Lenore, de nieuwe copooier van Ray en een vrouw die met veel meer ervaring en veel minder scrupules de zaak bestiert. De concurrentie noopt Tanya ertoe advies te zoeken bij iemand die wel beslagen is in het vak, alleen zijn diens tips niet echt gemakkelijk in de praktijk om te zetten.

Hung is vergelijkbaar met andere Amerikaanse komische drama’s als Weeds of Breaking Bad, waarin gewone mensen hun weg moeten zoeken in een wereld die niet de hunne is. Het niveau van die twee haalt de serie weliswaar nog niet – zeker in vergelijking met Breaking Bad valt ze te licht uit – maar de avonturen van Ray en Tanya zijn wel vaak grappig en hun pogingen om de recessie op originele wijze het hoofd te bieden, maken de reeks erg actueel. Om dus de vraag van aan het begin te beantwoorden: Hung blijft in het tweede seizoen overeind staan.

Extra’s: Gewiste scènes, enkele commentaartracks en een korte making-of.

STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content