22.00 – JIM (HERHALING OP VRIJDAG)

HUMO’S COMEDY CUP

Een kleine tip: als u nu al wilt weten wie er de volgende editie van De Slimste Mens zal winnen, stem dan vanavond af op JIM. De muziekzender zendt immers de finale van Humo’s Comedy Cup uit, de wedstrijd waarin de meest beloftevolle Vlaamse stand-up comedians het tegen elkaar opnemen. Wouter Deprez ging bij de vorige editie als winnaar naar huis, need we say more? Al is onze theorie niet helemaal waterdicht: presentator van dienst Raf Coppens is immers ook een ex-winnaar van de Cup, maar hij is zelfs nog niet tot in de voorronde van De Slimste Mens geraakt!

Raf Coppens: Ik heb wel een goed excuus: ze hebben het mij nog niet gevraagd. Ik wil zeker eens meedoen, al denk ik niet dat ik zo ver zal raken als Wouter Deprez of Bert Kruismans. Eigenlijk zou ik vooral deelnemen om de stelling te ontkrachten dat komieken slimme mensen zijn.

In de finale van de Comedy Cup zie ik iemand als Gunter Lamoot staan. Dat is toch niet echt een jonge belofte meer?

Coppens: Klopt. Ook de andere finalisten zijn trouwens al een heel tijdje bezig. Maar je kunt gewoon niet vanuit het niets in de finale van de Comedy Cup komen. Als je vlak voor de Rock Rally met een groepje begint en een drietal goede songs maakt, zal je ver geraken, maar voor de Comedy Cup moet je toch minstens een paar jaar ervaring hebben.

Jijzelf toert vanaf begin december met In ’t Midden , je nieuwe eindejaarsconference. Was 2005 een goed jaar?

Coppens: Dat is moeilijk te zeggen want alles kan een aanleiding zijn voor een grap, als je maar hard genoeg zoekt. Maar goed: een jaar waarin er een nieuwe paus kwam, er een massa orkanen over Amerika trokken én Patrick Dewael en Greet Op De Beeck een koppel werden, kan natuurlijk niet slecht zijn (lacht).

Je wilt deze keer niet alleen meer uitlachen, maar ook oplossingen voorstellen, las ik op je website. Word je geëngageerd?

Coppens: Tja, ik betwijfel of mijn oplossingen ook effectief zullen werken. Eigenlijk is het gewoon een manier om ook eens mijn mening te zeggen. En als er achteraf kritiek op komt, dan kan ik nog altijd zeggen dat het om te lachen was.

Allez Allez Zimbabwe Tweede seizoen van de docureeks over zes wielrenners uit Zimbabwe die onder leiding van Roger De Vlaeminck een cursus veldrijden krijgen (20.25 – VTM) Een geheim uit Duitsland De Deense documentairemaakster Kirsten Blohm is al jaren op zoek naar de waarheid achter haar afkomst. Uiteindelijk ontdekt ze dat haar moeder in de jaren veertig een romance had met een Duitse officier (0.30 – Canvas).

Some Kind of Wonderful H Howard Deutch, VS 1987. Samen met John Hughes had Howard Deutch in de jaren ’80 het patent op doorleefd vertolkte films over de groeipijnen, zielenroersels en dilemma’s van Amerikaanse tieners. Hughes, surfend op het succes van The Breakfast Club, schreef ook het scenario van deze variant op Pretty in Pink, een integer maar weinig opzienbarend tienerportret over een arme, gevoelige underdog (Eric Stoltz) uit L.A. die verliefd wordt op een rijk meisje maar blind is voor de liefde van zijn beste vriendin (Mary Stuart Masterson) (13.45 – VijfTV) David and Lisa (0) Lloyd Kramer Greene, VS 1998. Nutteloze, door Oprah Winfrey mee op de rails gezette tv-remake van Frank Perry’s in zwart-wit gedraaide én Oscargenomineerde independent-hit, een gevoelige studie van de liefde tussen twee mentaal gestoorde en hypergevoelige adolescenten. Lukas Haas, het Amish-jongetje uit Witness, is nochtans verdienstelijk (14.30 – BBC 2).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content