HUISRAAD

Geert Zagers
Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

Regisseur en producent Frank Van Passel serveert ons koffie in zijn huis in Heverlee.

1. Bureau. Mijn grootvader heeft aan dit bureau gewerkt, mijn vader heeft eraan gewerkt, en nu staat het in mijn werkkamer. Het valt wat uit elkaar, maar het blijft een van de belangrijkste meubelstukken uit mijn huisraad: om te kunnen werken, moet je je goed voelen aan een bureau.

2. Zwitsers zakmes. Altijd op zak, zelfs op reis: zonder voel ik me naakt. Ook al gebruik je alleen maar het mes en de kurkentrekker, het blijft een praktisch object. Elke man zou een Zwitsers mes moeten hebben. Een écht Zwitsers zakmes, met al zijn geschiedenis, niet zo’n nieuwerwetse Leatherman.

3. Music Man. Een huis zonder instrument is geen huis. In een coup de foudre heb ik ooit deze Music Man gekocht. Ik speel zeer graag en zeer veel en zeer slecht gitaar. Ik val er dan ook niemand mee lastig – verder dan Anton Puist & zijn Mee-eters heb ik het nooit geschopt. Het is vooral een manier van ontspannen.

4. iPad. Tot mijn eigen verbazing iets waarvan ik houd. Ik stond er bijzonder sceptisch tegenover, maar het is een praktisch ding gebleken. Heel aangenaam om op te lezen. Plus: er is een wereld van apps voor mij opengegaan. Reisgidsen heb ik niet meer nodig: de iPad inpakken volstaat.

5. Zappers. Ik ben verslaafd aan zappers. Lichtjes obsessief zelfs: ik kan niet voor de televisie zitten zonder afstandsbediening in de hand, in een hotel kan ik pas slapen met de zapper op het nachttafeltje. Ik ben een knoppenman: als ik knoppen zie, wil ik er op duwen.

6. Koffiepot. Sinds mijn tiende zet ik elke dag verse koffie. En die smaakt nergens beter dan uit zo’n Duitse Alfithermos, een model uit de jaren 20. De perfectie zelve.

7. Balpen. Geen bic van Bic, maar van Kangourou, met zijn smallere punt van één millimeter volgens mij de perfecte balpen. Ooit ontdekt toen ik de vleesbestelbon in de Colruyt invulde, en sindsdien altijd blijven gebruiken.

8. Doram. Tot het eind van de jaren 70 at ik elke dag een doosje Duitse Doramkaas – je ziet wat ervan geworden is. Tot Kraft het bedrijf overgenomen heeft: sindsdien is mijn leven een zoektocht naar de perfecte smeerkaas.

9. Nikon Zeiss. Ik heb niet veel fotografisch talent, maar het wonder van de pellicule blijft me fascineren. De scherpte van een analoge foto is onwaarschijnlijk. Plus: na zeventig jaar werkt dat fototoestel nog perfect. In een wereld van software-updates is het een verademing om een object te bezitten dat niet na een jaar al voorbijgestreefd is.

GEERT ZAGERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content