HOW TO MAKE IT IN AMERICA

HOW TO MAKE IT IN AMERICA. Entourage, maar dan in New York en zonder de LA-glamour.
Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Vrijdag 14/9, 20.40 – Canvas

KORT

THE SMALL APPLE

HBO mag dan naam hebben gemaakt met kwaliteitsseries die wereldwijd bejubeld en druk bekeken worden, lang niet elke titel van de kabelzender bereikt de status van pakweg True Blood of Game of Thrones. How to Make It in America bijvoorbeeld ging in 2010 zonder veel media-aandacht van start, bleef altijd een beetje onder de radar en werd eind 2011 na twee seizoenen alweer afgevoerd. Dat Canvas er dit najaar alsnog mee begint – de eerste reeks verscheen enkele maanden geleden ook al op dvd – komt wellicht dan ook vooral doordat de aankoopprijs danig gezakt zal zijn.

How to Make It in America draait om Ben Epstein en Cam Calderon, twee oude vrienden die samen een nieuwe jeanslijn willen opstarten. In New York dan nog, de stad waar hard werken alleen niet volstaat om te slagen en elk goed idee al minstens een paar keer eerder is uitgeprobeerd. Terwijl de twee het geld voor hun eerste lading denim bij elkaar schrapen, moet Ben nog zijn ex-vriendin proberen te vergeten en krijgt Cam af te rekenen met zijn oom (de altijd geweldige Luis Guzmán), een ex-gangster die net uit de gevangenis ontslagen is.

Met dat verhaal over vrienden die het willen maken in een glamoureuze industrie in een van Amerika’s bekendste steden, ligt How to Make It in America natuurlijk heel dicht bij Entourage, de HBO-reeks over het wel en wee van een jonge filmster en zijn crew – vooral als Ben en Cam de hippe feestjes en vernissages in The Big Apple afdweilen of zich ophouden met allerlei bloedmooie vrouwen, zijn Vincent Chase en co nooit ver weg. De makers van Entourage en deze reeks zijn trouwens voor een groot deel dezelfde mensen.

Toch kun je How to Make It in America niet zomaar wegzetten als ‘Entourage: New York’. De sfeer is bijvoorbeeld veel meer down-to-earth, meer New York dan L.A. Entourage speelde zich af in een fantasiewereld en ging over hoe Vincent Chase dankzij het geld en de roem kon genieten van de vele extraatjes die Hollywood hem te bieden had. Het leven van Ben en Cam loopt veel minder op rolletjes en de twee moeten knokken om een kans te krijgen. Veel diepzinniger dan Entourage is How to Make It in America weliswaar niet, maar wel minstens even goed.

STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content