Het is niet allemaal kommer en kwel in de wereld van filmgames. De beste tien games gebaseerd op films.

GoldenEye 007 1997

GoldenEye 007 is de ultieme Hollywood-game. Ondanks het feit dat de technologie totaal achterhaald is en er niets meer dan een mooie herinnering overblijft van de game, die samen met de Nintendo 64-console ligt te bestoffen op zolder. De meeste speluitvoeringen van Hollywood-kaskrakers zijn erbarmelijk, GoldenEye 007 laat zien dat het anders kan.

Star Wars: Empire At War 2006

Geen enkele bioscoophit heeft zoveel games voortgebracht als Star Wars. Bij de zowat 100 titels zitten zeker tien toppers. Dankzij Empire At War spelen Darth Vader en Obi Wan Kenobi ook mee in het real time strategy-genre. Dat mag wel, komende van de makers van de RTS-referenties Command & Conquer, Civilization en Dune 2.

Star Trek Voyager: Elite Force 2002

Voyager is de minst goede van alle Star Trek-reeksen, maar levert wel de beste Star Trek-games op. Elite Force zet koers naar een galaxy far, far away, waar zich een angstaanjagend ruimteschepenkerkhof bevindt. Het grootste verschil: het gaat er in deze PS2-shooter een stuk heviger toe dan op tv.

The Lord Of The Rings: The Return Of The King 2003

The Lord Of The Rings komt op een spelmachine even goed uit de verf als op het witte doek. The Fellowship Of The Ring, The Two Towers, The Return Of The King: ze verrassen niet, maar ze stellen ook niet teleur. De laatste vormt het voorlopig hoogtepunt. Voorlopig, want de makers zijn niet van plan om ermee op te houden. Mét of zonder film.

King Kong 2005

De King Kong-game heeft bij benadering 200 miljoen dollar minder gekost dan de film, maar doet er niet voor onder. De gorilla in de hoofdrol en de monsters rond hem zien er adembenemend uit en klinken nog indrukwekkender. Acteurs Adrien Brody, Jack Black en Naomi Watts zijn uitstekend nagetekend én leveren prima stemmenwerk.

The Thing 2002

De horrorklassieker The Thing (1982) van John Carpenter krijgt 20 jaar na datum een sterke sequel. De game pikt het verhaal op waar de film het had laten liggen: een tweede reddingsteam trekt naar Antarctica om de mysterieuze dood van een groep wetenschappers te onderzoeken en botst er op een zwerm aliens die de vorm van hun slachtoffers aannemen.

The Simpsons: Hit & Run 2003

Telkens als The Simpsons de stap wagen van cartoon naar animatiegame, gaan ze op hun bek. Behalve in Hit & Run. Dit smeuïg Grand Theft Auto-achtig spektakel brengt het beste in Homer en Bart naar boven.

X-Men Legends 2004

De X-Men zijn leuker als game dan als film. Je hoeft je niet meer te storen aan het veelvuldig gebruik van computeranimaties, want die animaties horen in een game. En het mooiste van al: je komt terecht in een behoorlijk meeslepend verhaal, in elkaar geknutseld door een ploeg van voormalige X-Men-stripverhaalschrijvers.

Pirates Of The Caribbean 2003

Kies je voor een avontuurlijk piratenbestaan of voor een job als importeur/exporteur van kaneel en chocola? Tegen alle verwachting in zet Pirates Of The Caribbean de voor- en nadelen van beide opties netjes op een rij. Producent Akella gooit het verhaal van de Disney-kaskraker overboord en kiest resoluut zijn eigen koers. Met succes.

Spider-Man 2 2004

De spelmakers achter Spider-Man 2 hebben het gemakkelijk: ze kopiëren de computeranimaties uit de film en ze zijn al halfweg. Een plot hebben ze niet nodig. Over hun held hoeven ze zich weinig zorgen te maken. Een degelijke gameplay volstaat om op te vallen. Tobey Maguire kan er niet om lachen.

Bart Vandormael

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content