Actrice/regisseuse Hilde Van Mieghem is haast vergroeid met haar computer. Ze slaat liever een babbeltje via de chatfunctie van Facebook dan op café.

Je hebt geen eigen site, een bewuste keuze?

Niet echt, het is gewoon nog nooit in mij opgekomen. Ik vind het interessanter dat mensen me via mijn agent contacteren, anders wordt het voor mij te veel.

Je hebt wel een eigen pagina op filmdatabase IMDB. Houd je in het oog wat daarop verschijnt?

Ik niet, maar mijn agent vult die wel aan. Hij zet er foto’s op en leest na wat er geschreven wordt. Mijn verjaardag was bijvoorbeeld fout, en die heeft hij dus aangepast. Verder let ik er niet echt op, al lees ik regelmatig onlinerecensies.

Spendeer je veel tijd voor je computer?

Toch wel. Ik lees veel onlinekranten, vooral als ik in het buitenland ben. Waar ik ook ben, ik zorg er altijd voor dat ik een computer kan bezigen, zelfs op vakantie.

Gebruik je het internet dan vooral om contact te houden?

Ik mail veel en gebruik Skype om te bellen. En ik ben een zeer regelmatige gebruiker van Facebook. Ik post er weinig over mezelf, maar vind het wel leuk om met mensen in contact te blijven. Met vrienden spreek ik graag af, maar met de meeste mensen ga ik echt contact liever uit de weg. Dan vind ik het handig om met hen via Facebook Chat te praten. Ik zit niet graag op café, het smalltalkgehalte is me daar te hoog.

Gebruik je je computer vooral voor het werk of bij wijze van entertainment?

Voornamelijk om te werken, om aan research te doen. Het internet gebruik ik niet zoveel, maar mijn computer is wel mijn tikmachine, agenda, bank, boekhouder en noem maar op. Mijn laptop is mijn kantoor. Ik neem hem overal mee. Ik werk graag thuis, maar onderweg is het toch handig om alles bij de hand te hebben.

Kijk je wel eens naar films op de computer?

Ik huur regelmatig dvd’s, maar ik download nooit films. Ik kijk wel naar dingen als TerZake en Phara online, maar daar houdt het op. Tijdens de verkiezingen in de US volgde ik alles op mijn iPhone, die ik gebruikte om YouTubefilmpjes over Obama te bekijken. Toen keek ik ook online naar CNN.

Je volgt dus vooral het nieuws online?

Ja, maar ik bestel ook mijn afhaaleten op het net. Het gevaar is dat je nooit meer de deur uit hoeft, maar op mijn leeftijd vind ik dat wel comfortabel.

Welke sites mogen we zeker niet missen?

Boekenwinkeltjes.nl is een site van antiquairs waar ik al pareltjes heb gevonden. Absoluut de moeite waard als je graag naar moeilijk te vinden boeken speurt.

Hilde Van Mieghem neemt op 17 maart deel aan een avond over de Italiaanse schrijver Cesare Pavese in Bozar in Brussel. Meer info vind je op bozar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content