HET PERFECTE KOPPEL

MARCEL VANTHILT. 'Ingeborg komt de wand tussen de koppels wegschuiven.'

Zondag 10/2, 20.00 – één

Met Het perfecte koppel, zondagavond op Eén, waagt Marcel Vanthilt zich voor het eerst op het gladde ijs van het relatieprogramma. Wie daarbij het schrikbeeld van Ingeborg ziet opdoemen: geen paniek, Vanthilt blijft zijn eigen snedige zelf. ‘Zeven avonden onderwerpen we een koppel aan een hele reeks vragen waaruit moet blijken hoe goed de partners elkaar kennen. Welk merk stofzuiger gebruikt je vrouw? Wat is de verjaardag van je schoonmoeder? Hoeveel bedpartners heeft je wederhelft gehad? Het is ook de bedoeling om met uiteenlopende koppels te spelen: jongelui bij wie het nog kalverliefde is, ouderen die al vijftig jaar samen zijn, partners van hetzelfde geslacht, een multicultureel koppel met verschillende achtergronden…’

Je wordt geflankeerd door de stilaan onvermijdelijke Cath Luyten. Wat doet zij?

MARCEL VANTHILT: Zij haalt de koppels uit elkaar. 48 uur voor de op-name gaan de partners apart in afzondering om zich voor te bereiden op onze ultieme relatietest. En neem dat alsjeblieft met een korrel zout, het moet vooral leuk blijven.

Het perfecte koppel mag niet aflopen met een scheiding vanwege pijnlijke onthullingen?

VANTHILT: Die vermijden we met doorgedreven research vooraf. Daarbij merk je al vlug wat voor vlees je in de kuip hebt: mensen die openlijk over hun liefdesleven praten of niet, in welke mate ze een steek onder water kunnen verdragen. En zaken die te gevoelig liggen, brengen we uiteraard niet ter sprake.

De partners worden gescheiden door een wand, pure Blind date. Voel je de Ingeborg in jezelf al?

VANTHILT: Die zit in de studio! Er was geen geld meer voor een motortje om die wand automatisch te doen wegschuiven. Dus hebben we Ingeborg gevraagd om dat te doen. Nu, ik vind die wand wel een leuk effect hebben. Nadat ze elkaar 48 uur niet meer gezien hebben, staan die koppels plots op vijftien centimeter van elkaar, oog in oog. Dat zorgt voor extra spanning.

En wat moeten ze doen als finaletest?

VANTHILT: We laten hun gezamenlijke favoriete nummer horen, na een tijdje stopt de band en dan moeten zij zo goed mogelijk verder zingen. Daarna mogen ze elkaar in de armen vallen. Een spannende afsluiter voor een leuk spelletje, meer pretentie heeft Het perfecte koppel niet.

En dat gaat jou goed af, de koppelaar spelen?

VANTHILT: Oh ja, hoor. Het fijne aan Het perfecte koppel is dat we het met onbekende mensen spelen. Met hen een tv-spel spelen vind ik boeiender en leuker dan met BV’s. Gewone mensen zijn doorgaans ook veel meer onbevangen: ‘Komaan, laat ons samen even zot doen op tv.’ Een Kom Op tegen Kanker-editie van Het perfecte koppel met Wilfried Martens en Miet Smet? Wel, daar zou ik nu nog wel eens een uitzondering voor willen maken.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content