Het meisje onder de boom

Eerste zin In het bleke maanlicht dat tussen de dichte boomkruinen door viel, zag ze de grot, of in elk geval een soort opening in de rotswand.

Hoofdinspecteur Louise Rick is met haar verloofde en kinderen op wereldreis wanneer ze bericht krijgt dat haar broer Mikkel een zelfmoordpoging heeft ondernomen. Diens vrouw Trine is onvindbaar en Mikkel is ervan overtuigd dat ze hem en hun gezin heeft verlaten. Louise komt erachter dat Trine ooit in dezelfde klas zat als Susan, een meisje dat jaren geleden tijdens een schoolreis is verdwenen. En dan blijkt dat het lichaam van Susan recent in een grot is teruggevonden en dat een ander klasgenootje van Trine onlangs is verdronken.

De Deense Sara Blædel heeft al meer dan 4,5 miljoen boeken verkocht. De achterflap van deze thriller staat vol lovende woorden van topschrijvers als Karin Slaughter, Michael Connelly en Tess Gerritsen. Jammer genoeg is Het meisje onder de boom al die lof niet waard. Het is een saai, doordeweeks verhaal met bordkartonnen personages dat zelden of nooit overtuigt. Blædel produceert aan de lopende band en dat merk je. Deze fabrieksthriller draagt alleen maar bij tot de tanende reputatie van de Scandinavische krimi. Heel jammer.

Het meisje onder de boom *

Sara Blædel, The House of Books (oorspronkelijke titel: Pigen under træet), 319 blz., ? 22,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content