Het mag weer moeilijk zijn op StuBru

De zender wapent zich tegen Spotify en zet zichzelf op scherp.

Hebt u klachten over het nieuwe Studio Brussel, dat deze week gelanceerd werd? Laat het gerust weten aan zenderbaas Jan Van Biesen, hij vindt dat niet erg. ‘Ik hoef niet iedereen tevreden te houden’, zegt hij op KnackFocus.be.

StuBru mag schuren, wrijven en prikken, tot zelfs de dikste Spotifybubbel aan flarden ligt. Hoe Van Biesen wil winnen tegen streaming? Door in te zetten op wat streaming niet heeft: persoonlijkheid. Zo mag de zanger van Equal Idiots u door de gitaarmuziek gidsen en dj Black Mamba door de hiphop. Kiest de luisteraar voor de kenners, of toch voor het algoritme? Daar draait het om. Ook maatschappelijk mag het allemaal wat scherper. Geen Break an Egg of makke Facebookgrappen meer, maar maatschappelijk betrokken vlogs van ex-ochtendblokker Linde Merckpoel.

De nieuwe lijn – minder gemak, meer smoel – is gedurfd, zeker voor een zender die haar marktaandeel de afgelopen jaren drie procentpunt zag zakken. Geen punt, zegt Van Biesen: ‘Wij streven niet naar meer luisteraars, wel naar meer impact.’

Lees het volledige interview met Jan Van Biesen op Focus.be/stubru.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content