Sinds vorige week loopt Trust bij ons in de zalen, een thrillerdrama over een veertienjarig meisje dat op het internet een pedofiel ontmoet. Regisseur van de film is David Schwimmer, alias Ross uit Friends, die bewijst dat een switch in carrière altijd mogelijk is. Hoe vergaat het de andere vrienden van weleer?

Jennifer Aniston (Rachel)

De grootste naam die de reeks heeft opgeleverd, zowel op als naast het scherm – kijk maar naar alle aandacht voor haar relatie met Justin Theroux. Toch is de status van Aniston als filmster de laatste tijd wat aan het tanen, omdat veel van haar recente romantische komedies – Just Go With It, The Switch, Love Happens… – geflopt zijn. Lichtpuntje is de recente misdaadkomedie Horrible Bosses, waarin ze voor één keer een heel andere rol speelt dan normaal – een seksueel gefrustreerde tandarts – en die wel een succes werd.

Courtney Cox (Monica)

Eind vorig jaar dook Aniston ook op in Cougar Town, de sitcom die draait rond haar vroegere collega Courtney Cox. Door de titel en het feit dat de reeks over een veertigjarige vrouw gaat die zich na haar scheiding opnieuw op de markt begeeft, werd Cougar Town bij de start in 2009 op argwaan onthaald, maar ondertussen is de serie uitgegroeid tot een meer dan behoorlijke sitcom. Cougar Town loopt bij ons op VIJFtv, het derde seizoen gaat in november in de VS van start.

Lisa Kudrow (Phoebe)

Haar personage in Friends mag dan wat wereldvreemd geweest zijn, Kudrow zelf heeft de afgelopen jaren bewezen mee te zijn met haar tijd. In 2008 begon ze namelijk met haar eigen internetserie, Web Therapy, over een arrogante psychiater (Kudrow zelf) die via een webcam raad geeft aan haar patiënten. De reeks werd een kleine hype in de VS en maakte afgelopen zomer de overstap naar televisie, op Showtime, de zender van Weeds en Californication.

Matt LeBlanc (Joey)

Na de flop van Joey, de spin-off van Friends, had Matt LeBlanc het even moeilijk, maar in 2011 kwam hij terug op het voorplan met Episodes, een Brits-Amerikaanse komische reeks (een coproductie van de BBC en Showtime) geschreven door de bedenkers van Friends. De serie gaat over twee Britse tv-makers die een Amerikaanse remake mogen maken van hun eigen reeks, maar gedwongen worden om een oude sitcomglorie (LeBlanc, die zichzelf speelt) in de hoofdrol te casten. Episodes kreeg erg goede kritieken, het tweede seizoen is al besteld.

Matthew Perry (Chandler)

De enige die het vandaag minder vergaat, is Matthew Perry. In 2009 boden de Amerikaanse zenders nog tegen elkaar op om de rechten binnen te halen op Mr. Sunshine, een nieuwe comedyreeks bedacht door Perry over de manager van een sportstadion. Toen de reeks in de lente op tv kwam, sloeg ze echter niet aan en na een paar weken werd ze al afgevoerd. Perry zelf maakte later bekend dat hij zich opnieuw zou laten opnemen in een ontwenningskliniek om aan zijn alcoholprobleem te werken.

Bekijk fragmenten van onder meer ‘ Horrible Bosses’, ‘ Cougar Town’, ‘ Web Therapy’ en ‘ Episodes’ op www.knackfocus.be.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content