HET LEVEN NA BAYWATCH

20.40 – VITAYA

De populairste serie uit de jaren 90 verdween in 2001 volledig van het scherm. Het Amerikaanse publiek had volledig afgehaakt, omdat de plotlijnen – moordlustige dwergen, ufo’s, David Hasselhoff als sekssymbool – zelfs voor hen te vérgezocht waren.

Het gros van de cast slaagde er na afloop van de serie amper in om het hoofd boven water te houden. Een bloemlezing.

David Hasselhoff – nochtans geen rookie: hij had voordien als Knight Rider zelfs een affaire gehad met een wagen – raakte verslaafd aan de drank, wat hem inspireerde tot een andere faux pas: een rock- én hiphopcarrière. De gewezen ster is helaas hardleers: hij tekende voor de filmversie van Knight Rider, en ziet er naar verluidt geen graten in om op zijn 70e weer redder te spelen op tv.

Het populaire tieneridool Jeremy Jackson, 9 jaar lang Hasselhoffs zoon in de serie, greep spontaan naar de fles en propte massale hoeveelheden coke in zijn neus. Zes jaar geleden trok hij na een overdosis naar de ontwenningskliniek. Nu draaft hij op in talloze betekenisloze soaps.

Yasmine Bleethe schopte het tot natte droom van Joey en Chandler in Friends, maar ook zij ging nadien kopje onder: Bleethe sprong zo gretig om met coke dat ze, high als een parkiet, met haar cabrio tegen een muur kwakte. Terwijl ze vocht voor haar leven in het ziekenhuis, vond de politie thuis nog meer verboden middelen. Bleethe kreeg twee jaar voorwaardelijk en staat nu – net na Hasselhoff – op de has-beenlijst van Hollywood.

Carmen Electra was tien dagen lang getrouwd met de drugsverslaafde basketter Dennis Rodman en noemt die tijd nog steeds ‘de beste dagen in mijn leven’.

Pamela Anderson is wellicht het bekendste badpak gebleven uit de serie: de vuistgevechten met Tommy Lee, de seks-tapes, de borsten die zwollen en krompen, en de hepatitis C die ze opliep door een vuile tattoonaald te gebruiken, hielden haar steeds net in de schijnwerpers.

1 Jaar Gratis Finale van Herman Van Molles quiz (21.15 – één) Frontlijn Sinds kort schieten crèches waar ouders hun kinderen 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 kunnen afzetten, als paddestoelen uit de grond. Frontlijn gaat na of we onze kinderen aan het verwaarlozen zijn. Om 22.30, alsof de jonge tweeverdieners op dat tijdstip nog wakker zijn! (22.30 – Canvas) They Were Expendable *** John Ford, VS 1945. Sterk documentair eerbetoon aan de job en de kameraadschap tussen WO II-soldaten in de Filipijnen. Invloedrijk binnen Fords oeuvre (14.00 – op BBC 2) Beautiful City *** Asghar Farhadi, 2004. Nog een boeiend voorbeeld uit de recente Iraanse school: dit drama biedt een fascinerende blik in de werking van het rechterlijke islamitische systeem waarin bloedgeld nog een belangrijke rol speelt (14.35 – NED 3) The African Queen **** John Huston, VS 1951. Een legendarische klassieker van rebel Huston met een ongewone cast: avonturier en zuipschuit Bogart (de ruige koning van Hollywood in de jaren 50) en frigide verpleegster Hepburn (‘The Garbo of the Great Outdoors’) als tortelduifjes in Belgisch Congo (13.35 – EEN) Devil in a Blue Dress *** Carl Franklin, VS 1995. Na Sam Spade en Philip Marlowe: de weerbarstige Easy Rawlins (Denzel Washington), actief in het door blanken gemeden zwarte getto van L.A. anno 1948. Naar Walter Mosley, de Afro-Amerikaanse Chandler van de jaren 90 (23.40 – BBC 2).

Gunter Van Assche

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content