Donderdag 29 juni – zondag 2 juli4Rock Werchter a 132

Op 29 juni voor Deftones – ondanks een zwakkere laatste plaat toch nog een muur van energie waar je niet omheen kunt (en Chino die er ook als een muur begint uit te zien) – én voor Tool – niet dat ik zo’n grote fan ben, ik ben vooral benieuwd hoe ze de mystiek van hun platen live overbrengen. Op 30 juni sta ik alleen op voor de opener van de Marquee, Clap Your Hands Say Yeah, omdat ze toch een van de leukere platen van 2006 hebben gemaakt en ik het gevoel heb dat het live een feestje kan worden. Ok, veel geld voor één groep die dag, maar met een combiticketje mag je al eens gek doen. Daags nadien staan we zelf op de mainstage, nadien ga ik frontstage voor de afsluiter van de Marquee: Sigur Rós. Wat ze ook zeggen, ik blijf het een geweldige groep vinden en live hebben ze bewezen dat ze er staan. Een mooie afsluiter voor deze festivaldag. Op de slotdag wil ik Scissor Sisters niet missen. Ik ben een grote fan! ‘ We are the Scissor Sisters and so are you!!!’ En dan op naar Depeche Mode. Lang geleden dat ze nog iets deftigs deden, maar toch: het is en blijft Depeche Mode.

Vrijdag 30 juni4Couleur Café a 28

Van Werchter naar Brussel en terug: het is een kleintje. Na Clap Your Hands Say Yeah zak ik af naar Couleur Café, omdat ik de DJ-set van Gilles Peterson, een BBC-gast met toch een neus voor fijne muziek, niet wil missen. Kan leuk worden. Voor de rest ziet die Ivete Sangalo er wel een stuk uit, maar het is de sound van Bahia, dus vrees ik er een beetje voor. Maar we mogen ook onze ogen de kost geven voor de prijs van een ticket, niet?

Zaterdag 8 juli4Cactusfestival a 24

Drie interessante bands, die dag in Brugge: Buffalo Tom (oude glorie); Rufus Wainwright (te fragiel voor een festival vrees ik, maar een schitterende stem) en afsluiter Gnarls Barkley. Van die gasten heb ik onlangs livebeelden gezien op YouTube, en dat staat als een huis. Geschifte hiphop, soul en R&B met een grote knipoog.

Donderdag 17 augustus4Pukkelpop a 60

Net als Hendrik wil ik ook Mew zien in de Club. Voor mij tot nu toe de plaat van 2006! And the 12 points go to……….. Denemarken!!!!! Ook de moeite die dag zijn DJ Shadow, My Morning Jacket, The Magical Numbers en Radiohead. Vergeet uw zonnecrème niet!De festivalparcours van An Pierlé, Stephen Dewaele en Alex Callier, en het droomfestival van Tom Barman, vindt u op pagina 22 en volgende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content