Kraftwerk Minimum-Maximum

EMI, A 145 l Home Computer nog aan toe! Minimum-Maximum, de dubbele live-cd/dvd van Kraftwerks jongste wereldtournee, wordt voor de fans uitgegeven als een replica van een powerbook van Apple, met een subliem fotoboek als toetsenbord. Mooier worden collector’s items niet.

GOAT

Taschen, A 2500 l Het ultieme hebbeding. Dit boek over Mohammed Ali, volgens Der Spiegel ‘het grootste, zwaarste en meest blinkende ding ooit gedrukt in de geschiedenis van de beschaving’, is al twee jaar uit, maar wie dit ‘monument op papier’ (opnieuw Der Spiegel) deze maand nog in huis haalt, krijgt een kleine duizend euro korting.

Ray Charles – Pure Genius

Warner, A 125 l Na de film: de box! Ahmet Artegun, de man die Ray Charles zijn eerste contract gaf, compileerde op zes cd’s de 119 songs die Charles voor Atlantic schreef. Outtakes en een dvd maken deze prachtige box – uitgegeven als een draagbare pick-up – compleet.

The Complete New Yorker

New Yorker, A 59 l Het beste tijdschrift ter wereld (na datgene dat voor u ligt natuurlijk) viert zijn 80e verjaardag met deze box. Alle jaargangen op acht dvd’s, mét covers, cartoons en zelfs advertenties: zoveel kennis en stijl voor die prijs, waar kun je dat nog vinden?

The Bob Dylan Scrapbook

Simon & Schuster, A 45 l His master’s choice. Ter begeleiding van No Direction Home is er een Dylan-‘scrapbook’ verschenen, met foto’s uit het archief van De Meester, replica’s van tickets, flyers en handgeschreven lyrics, inclusief koffievlekken en brandmerken van sigaretten.

Weird Tales of the Ramones

Warner, A 63 l One, two, three, four! Johnny Ramone zaliger verzamelde het allerbeste van de Ramones op vier schijfjes – drie cd’s en één dvd – én vroeg het kruim van Amerika’s striptekenaars om er een beeldverhaal bij te maken: Fly, Bill Griffith en Matt Groening van The Simpsons.

Jerry Roll Morton – The Complete Library of Congress Recordings

Action Records/Rounder, A 140 l In 1938 vroeg folklorist Alan Lomax pianist Jelly Roll Morton uit over het ontstaan van de jazz en de verhalen achter songs als King Porter Stomp en Murder Ballad. Morton vertelde en speelde zeven cd’s vol, die in deze box in de vorm van een vleugelpiano voor het eerst zijn verzameld. Met naast de schijfjes ook Lomax’ klassieke boek Mister Jelly Roll, een boek van jazzhistoricus John Szwed en een cd met getuigenissen van tijdgenoten van Morton.

Seinfeld Seizoen 5&6 Giftset

Sony Pictures Home Entertainment, A 115 l Voor een serie die zogezegd over niets gaat, gooit Seinfeld wel heel veel extra’s op de markt. Het vijfde en zesde seizoen in één geschenkenset, met naast de twee reeksen een handgeschreven script en een ‘puffy shirt’.

Stanley Kubrick Archives

Taschen, A 150 l Een postuum en passend eerbetoon aan de grote Kubrick, want al even perfectionistisch als de geniale regisseur. Met 800 foto’s uit de films, nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal, essays over en interviews met Kubrick, plus een cd waarop de meester zelf aan het woord komt.

Age of Empires III Collector’s Edition

Microsoft, A 62 l Vergeet De Saga van Oberon: geschiedenis kan wél leuk zijn. Age of Empires, klassieker onder de strategy games, lanceerde dit najaar de derde editie en brengt daarvan ook een collector’s edition uit, met het boek The Art of Empires, een making of-dvd, soundtrack en drie handleidingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content